4,7/5
Trustpilot 48.257 reviews

De 5 handigste apps voor fietsroutes in Nederland

Slimme tips

Velen van ons blijven deze zomer in Nederland om vakantie te vieren. Een mooie kans om er eens lekker op uit te gaan op je tweewieler. Er zijn een hoop handige apps om je ideale fietsroute te plannen. Wij hebben de beste fietsroute-apps voor je uitgezocht.

1. Fietsnetwerk

Een fijne app voor fietsroutes in Fietsnetwerk. In de app zie je direct wat er in de omgeving te doen en zien is. Bezoek op de route leuke restaurants, musea en andere bezienswaardigheden. Ruim voor een volgend knooppunt ontvang je een notificatie met informatie over het vervolg van de route. Handig, want zo weet je precies wat je te wachten staat en raak je nooit meer de weg kwijt. Een voordeel van deze app is dat hij batterijvriendelijk is.

  • Download Fietsnetwerk: iOS / Android
  • Kosten: gratis (premiumaccount voor € 12,- per jaar)

2. Route.nl

Een andere handige app om mee op pad te gaan is Route.nl. Plan zelf een route vanaf jouw startpunt met de 100.000 gratis fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. Vind praktische en toeristische informatie op jouw route en bekijk de kaarten ook offline. De kaart draait met je mee, waardoor het volgen van de route extra makkelijk wordt. Weet je nog niet zo goed waar je wil beginnen? Kies dan alleen de provincie en de gewenste afstand voor inspiratie voor de mooiste fietstocht.

3. ANWB Eropuit

Met deze app van de ANWB vind je de mooiste fietstochten bij jou in de buurt. Je vindt in de app niet alleen fietsroutes maar ook inspiratie en tips voor als je eropuit wilt in Nederland. meer tips en uitjes in Nederland. Ontdek ook exclusieve ledenvoordelen op uitjes, theaterproducties, stedentrips en meer. En krijg je onderweg pech of wordt je fiets gestolen? Dit meld je gemakkelijk via de app, de plek waar je je ANWB-lidmaatschapspas altijd op zak hebt.

  • Download ANWB Eropuit: iOS / Android
  • Kosten: gratis

4. Fietsknoop

Met ruim 17.000 routes in Nederland en België zit de ideale fietsroute er voor jou vást tussen. Liever zelf een route samenstellen? Ook dat is mogelijk via de app. De gevonden routes staan in een lijst of kaart. Je navigeert naar je bestemming met zowel een kaart als gesproken aanwijzingen. Via het menu kan je ook nog veel praktische informatie verkrijgen. De app wordt goed beoordeeld door gebruikers en krijgt ruim 4 sterren in de Google Play en App Store.

  • Download Fietsknoop: iOS / Android
  • Kosten: gratis

5. Komoot

Fijne fietstochten maken kan ook met de gebruiksvriendelijke app Komoot. Op zoek naar een route over glad asfalt voor de racefiets, singletracks voor je mountainbike of juist rustige fietspaden voor een ontspannen fietstocht? Kies uit de talloze opties voor ondergrond, moeilijkheidsgraad, afstand en hoogte en stel gemakkelijk jouw ideale route samen. Je geplande route kan je downloaden, zodat je ook zonder internetverbinding toegang hebt tot de kaart. Je synchroniseert de app gemakkelijk met jouw smartphone of smartwatch om al je avonturen te registeren en delen met de community. Als je Komoot downloadt is je eerste regio gratis. Enthousiast over de app? Kies dan voor één van de betaalde pakketten voor meer regio’s.

  • Download Komoot: iOS / Android
  • Kosten: gratis (eerste regio). 1 extra regio $3,99, regiobundel $8,99, wereld $29,99.

Ga je met de fiets op pad? Dan is een fietshouder onmisbaar om veilig op pad te gaan. De houder klik je gemakkelijk op je fiets, de telefoon klik je gemakkelijk in je smartphonehouder. Ideaal tijdens het navigeren of switchen naar een ander liedje op je telefoon. Het is bovendien verboden om met je smartphone in je hand te fietsen, dus hiermee voorkom je ook nog eens een boete.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 19-07-2021