Geruchten nieuwe iPhone van 2020

Aankondigingen & Geruchten

Apple blijft ieder jaar vernieuwen met gloednieuwe toestellen. Ook dit jaar worden er weer verschillende toestellen van Apple verwacht. De geruchtenmolen over de aankomende iPhones van 2020 draait dan ook op volle toeren.

Het goede nieuws: het lijkt erop dat we niet al te veel geduld hoeven te hebben. Kunnen we begin dit jaar nog een nieuwe iPhone SE2/iPhone 9 verwachten als opvolger van de iPhone 8? Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwe geruchten rondom de nieuwe iPhones van 2020.

De benoemde specificaties zijn gebaseerd op geruchten en zijn niet bevestigd door Apple.

Begin 2020: Opvolger iPhone SE

Een opvolger van de populaire iPhone SE, maar dan met het uiterlijk van de iPhone 8? Volgens verschillende geruchten kunnen we dit toestel nog begin van dit jaar nog verwachten. Naar verwachting gaat het om een goedkopere iPhone-variant met het uiterlijk van de iPhone 8.

Naam nieuwe iPhone: iPhone 9 of iPhone SE2?

Wat de naam van het nieuwe iPhone-model gaat worden is nog onbekend. Er zijn zowel geruchten over de naam iPhone SE2 als iPhone 9. Omdat het toestel een directe opvolger is van de iPhone 8 klinkt de naam iPhone 9 aannemelijk. Ook Macotakara, een Japanse blog die zich druk bezighoudt met de lancering, beweert stellig dat dit de naam van het Apple-toestel wordt.

Aankondiging van de nieuwe iPhone: begin 2020

Persbureau Bloomberg zegt dat Apple van plan is om in februari te starten met de productie van deze goedkopere iPhone. Het nieuwe toestel zou dan waarschijnlijk in maart aangekondigd worden. Wanneer het toestel in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog onbekend.

Een voordelige iPhone

Het is wel duidelijk dat Apple met dit toestel hard zijn best doet om een voordeliger toestel op de markt te brengen. Je zal zeker inleveren op een aantal specificaties ten opzichte van de nieuwste toptoestellen, maar daar bespaar je ook een hoop mee in kosten. Het toestel is ideaal als je momenteel een iPhone 6 hebt en toe bent aan een upgrade, zonder daar diep voor in de buidel te tasten. Volgens analist Ming Chi-Kuo zal de nieuwe iPhone een startprijs krijgen van zo’n 480 euro bij de variant met 64 GB geheugen.

Bron: OnLeaks

Design - iPhone SE2/iPhone 9

Volgens verschillende geruchten zal de opvolger van de iPhone SE veel weghebben van de iPhone 8, zoals je ook op bovenstaande render afgebeeld ziet. Het scherm heeft in dit geval een grootte van 4.7 inch, een homeknop en relatief dikke schermranden. Het compacte scherm van de iPhone SE is hiermee dus verleden tijd. Ook zal er een glazen achterkant aanwezig zijn om het toestel draadloos te kunnen opladen. Het scherm lijkt een LCD-scherm te worden.

Bron: OnLeaks

Chipset - iPhone SE2/iPhone 9

Waar je vast ook nieuwsgierig naar bent is de chip in het toestel. De meest recente geruchten wijzen erop dat de welbekende A13-chip in het toestel wordt gestopt. Dit is de nieuwste processor van het bedrijf die uitstekend presteert. Ook is deze chip erg energiezuinig. Mocht dit dus de chip zijn die het toestel krijgt, dan kan je op uitstekende prestaties rekenen.

Camera’s - iPhone SE2/iPhone 9

Waar de nieuwste iPhone 11 meerdere camera’s achterop heeft kan je van de iPhone SE2 verwachten dat hij het met één camera moet doen. Gelukkig is het toestel ook met 1 camera prima in staat om mooie foto’s te schieten. De nieuwe camerasoftware zal je foto’s al flink verbeteren ten opzichte van eerdere iPhones met een enkele camera. Release iPhone SE2

*Update 18-02-2020:

Sterke accu en draadloos opladen - iPhone SE2/iPhone 9

Omdat de iPhone SE2 qua uiterlijk veel weg heeft van de iPhone 8, betekent dit ook dat het toestel waarschijnlijk een glazen achterkant krijgt. Dit ziet er niet alleen luxe uit, maar zorgt er ook voor dat het toestel draadloos kan worden opgeladen met een Qi-oplader. Er wordt ook gezegd dat de SE 2 precies het formaat van de iPhone 8 heeft, maar dan net iets dikker. Zo is er ruimte voor een grotere accu, wat betekent dat de batterijduur mogelijk ook langer wordt.

Ontgrendelen met Touch ID - iPhone SE2/iPhone 9

Kijk je naar het ontwerp van de nieuwe iPhone, dan wordt ook al snel duidelijk dat er geen Face-ID aanwezig zal zijn. De homeknop krijgt naar verwachting het oude vertrouwde Touch ID, wat ook in de iPhone 8 is verwerkt. Met je vinger kun je het toestel makkelijk en snel ontgrendelen, betalingen doen met Apple Pay of inloggen op apps.

Bron: iGeeksBlog

Wij houden je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de opvolger van de iPhone SE. Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het maart.

Kan jij ook niet wachten tot de nieuwe nieuwe iPhone SE van 2020 er is? Of heb je je pijlen gericht op een andere iPhone?


De nieuwste iPhones van 2019

In september vorig jaar werden er door Apple drie gloednieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Het drietal heeft mooie vernieuwingen, zoals de toevoeging van een extra camera achterop en een nog snellere processor. Hier lees je alles over de iPhones van 2019.

Ook dit jaar verwachten we in september weer een reeks opvolgers van deze toestellen. Hoewel Apple de lippen stijf houdt, doen de eerste geruchten over deze toestellen alweer de ronde. Houd deze pagina in de gaten voor geruchten over de nieuwe iPhones van 2020.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 18-02-2020