Alles over de nieuwe iPhone 12

Aankondigingen & Geruchten

Hoewel iPhone 12 nog niet officieel is aangekondigd, neemt de geruchtenmachine de afgelopen weken meer en meer toe. Op deze pagina hebben we de meest betrouwbare geruchten over de iPhone 12 - die volgens aanhoudende geruchten sterke overeenkomsten met de iPhone 4 en 4S (!) vertoont - voor je op een rijtje gezet.

iPhone 12 release

De release van iPhone 12 kunnen we volgens de meeste bronnen aan het einde van het jaar verwachten. Veel bekende tech-bronnen mikten op september 2020, omdat deze maand voor Apple in de voorgaande jaren ook een populair releasemoment was. Inmiddels heeft Apple aangegeven dat de aankondiging is uitgesteld en de nieuwe iPhone een paar weken later komt. We verwachten dat het in oktober zover is. Waarschijnlijk onthult Apple de iPhone 12 op een speciaal (digitaal) evenement. Zet je ‘m vast in de agenda?

4 nieuwe iPhone 12 modellen

Het toestel krijgt volgens ingewijden 4 modellen. Van klein naar groot zijn dat de iPhone 12 mini (5,4 inch scherm), de iPhone 12 (6,1 inch), de iPhone 12 Pro (6,1 inch) en de iPhone 12 Max (6,7 inch). De verwachting is dat alle iPhone 12-modellen van een vernieuwd OLED-scherm worden voorzien. Eerder werden goedkopere instapmodellen (in dit geval waarschijnlijk de iPhone 12 en iPhone 12 mini) nog wel eens van de oudere LCD-beeldschermen voorzien om de kosten laag te houden, maar het lijkt erop dat hier met iPhone 12 nu definitief afscheid wordt genomen. OLED heeft onder andere een breder kleurbereik en maakt dunnere schermranden mogelijk.

Retro design

iPhone onderging met de iPhone X een grondig redesign, en sinds de introductie van dit toestel zien de nieuwste smartphones van Apple er allemaal min of meer hetzelfde uit. Vermoed wordt dat dit met de iPhone 12 wel eens een ander verhaal zou kunnen worden.

De randen van alle vier de varianten zullen volgens de meeste geruchten namelijk worden afgevlakt, en de platte randen van het toestel zouden worden voorzien van een metalen frame. Doet het al een belletje rinkelen? Volgens sommigen doet dit ‘retrodesign’ sterk denken aan oude iPhone-toestellen: de iPhone 4 en 4S.

iPhone 12 render

Foto: Mogelijk gelekte renders van de iPhone 12 Pro in de kleur marineblauw. Het vermoeden is dat de donkerblauwe kleur bepert tot de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Nieuwe iPhone 12 oplaadkabel

Als we verschillende tech-bronnen op Twitter mogen geloven, dan wordt er bij de iPhone 12 geen stroomadapter meer meegeleverd. Apple zou dit doen om de prijs van hun nieuwe toestel laag te houden. Wel zou je bij je toestel een vernieuwde Lightningkabel met USB-C aansluiting meegeleverd krijgen. Deze stroomkabel is voorzien van een geweven coating, die ‘m niet alleen veel buigzamer maar ook veel duurzamer maakt. Zo heb je veel minder kans op de welbekende kabelbreuk.

Altijd op de hoogte over de Apple iPhone 12

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws rondom de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Max? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Wij zorgen ervoor dat je het laatste nieuws rondom deze toestellen als eerste in je mailbox ontvangt.


iPhone 11 (Pro) (Max)

In september vorig jaar werden er door Apple drie gloednieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Het drietal heeft mooie vernieuwingen, zoals de toevoeging van een extra camera achterop en een nog snellere processor. Hier lees je alles over de iPhones van 2019.

iPhone SE 2020: een voordelige iPhone

Met de iPhone SE 2020 geniet je van een relatief goedkope smartphone. Je zal zeker inleveren op een aantal specificaties ten opzichte van de nieuwste en duurste toptoestellen van het merk, maar daar bespaar je ook een hoop mee in kosten. Het toestel is ideaal als je momenteel bijvoorbeeld een iPhone 6/ iPhone SE of ouder hebt en toe bent aan een upgrade, zonder daar diep voor in de buidel te tasten. Hier lees je alles over de iPhone SE 2020.

Geüpdatet op 3-8-2020

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 20-07-2020