4,7/5
Trustpilot 48.257 reviews

De nieuwste geruchten over de iPhone 13-serie

Aankondigingen & Geruchten

De geruchten over de nieuwe iPhone van 2021 schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat voor camera’s krijgt de iPhone 13, hoe ziet hij eruit en wanneer kunnen we ‘m verwachten? Wij hebben de belangrijkste geruchten voor je op een rijtje gezet.

iPhone 13 in 4 formaten

Hoewel Apple het nog niet heeft bevestigd lijkt het duidelijk dat de fabrikant dit jaar weer vier modellen uitbrengt. Er komt waarschijnlijk een iPhone 13 mini met een scherm van 5.4 inch, een iPhone 13 van 6.1 inch, iPhone 13 Pro van ditzelfde formaat en een iPhone 13 Pro Max van 6.7 inch. Als deze geruchten kloppen, zijn de formaten precies hetzelfde als de voorgaande serie uit 2020. Wil je graag voor het kleine formaat van de iPhone 13 mini gaan, is dit waarschijnlijk je laatste kans. Vanaf volgend jaar wordt deze variant waarschijnlijk niet meer op de markt gebracht vanwege tegenvallende verkoop.

iPhone 13: het design

De verwachting is dat we dit jaar hetzelfde type beeldscherm kunnen verwachten voor de iPhone 13: een OLED-scherm in alle varianten. Een verandering in het design waar veel over wordt gesproken is de notch, de inkeping bovenin het scherm voor de selfiecamera en sensoren. Dit jaar zou de notch volgens geruchten een stuk kleiner worden. Dit zou mogelijk zijn door het verplaatsen van de oorspeaker naar de rand van het toestel.
Als het op de kleuren aankomt is er nog niet veel bekend. Een iPhone-lekker beweert dat er een brons-oranje kleur uitkomt van de iPhone 13. Ook zou de nieuwe iPhone in een donkere kleur, tegen zwart aan, uitkomen.

iPhone 13: always on display

Een scherm dat altijd aan staat, ook als het beeldscherm vergrendeld is. Mogelijk is de iPhone 13 van deze functionaliteit voorzien. Informatie zoals de tijd en recente notificaties heb je hiermee nog sneller binnen handbereik. We kennen een always-on-modus al van de Apple Watch. Verder zijn er geruchten over een supersnelle beeldverversingssnelheid van 120 Hz. Hierdoor scroll je soepeler door je content heen en ogen games en video’s nog vloeiender. Ter vergelijk met zijn voorganger: de iPhone 12 heeft een verversingssnelheid van 60 Hz.

iPhone 13: cameraverbeteringen

Ieder jaar werkt Apple hard -en met succes- aan de verbetering van de camera’s. Ook dit jaar kunnen we vernieuwingen verwachten. De beeldstabilisatie die ook in de iPhone 12 Pro Max te vinden is, wordt waarschijnlijk naar meer toestellen gebracht. De sensor verschuift bij deze stabilisatie, waardoor de lens fysiek meebeweegt bij het filmen en fotograferen. Hierdoor krijg je scherper beeld, ook als de camera niet goed stil gehouden wordt. Verder beweren analisten dat de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max grotere lenzen krijgen. Dit is te zien op gelekte dummies van deze modellen. De cameraset zou zelfs meer dan de helft van de breedte van de achterkant in beslag nemen.

iPhone 13: de batterijcapaciteit

Een nóg sterkere batterij lijkt ook werkelijkheid te worden in de nieuwe iPhone 13-serie. De batterij van de iPhone 13 Pro Max, de grootste en duurste variant, krijgt de grootste. Of de telefoons daadwerkelijk langer meegaan dan de voorgangers is nog maar de vraag, omdat sommige nieuwe functies meer vragen van de batterij, zoals een beter beeldscherm.

iPhone 13: wat gaat hij kosten?

Natuurlijk wil je ook graag weten welk prijskaartje de nieuwe iPhone 13-serie krijgt. Ook dit blijft nog een raadsel tot de officiële release van Apple. Zoals ieder jaar wordt er wel al veel gesproken over de mogelijke prijs. De iPhone 13 mini zal een adviesprijs rond de € 810,- krijgen, terwijl de iPhone 13 voor ongeveer € 910,- te koop zal zijn. Wil je voor de iPhone 13 Pro gaan? Verwacht dan een prijs rond de € 1160,-. Met de Pro Max ben je naar verwachting ongeveer € 1260,- kwijt. Deze prijzen zijn niet bevestigd door Apple en kunnen dus in de praktijk anders uitvallen.

Wanneer komt de iPhone 13 uit?

De iPhone 12-serie die vorig jaar werd aangekondigd, werd voor het eerst in jaren in oktober aangekondigd. Een maand later dan voorheen, door de vertraging die werd opgelopen door de coronacrisis. Het is zeer waarschijnlijk dat we de nieuwe iPhone-serie van 2021 dit jaar weer als vanouds in september kunnen verwachten, omdat Apple op schema lijkt te liggen voor de productie van de telefoons. Volgens verschillende analisten kunnen we de presentatie rond 14 september verwachten en de release rond 24 september. Wat de exacte data zijn voor de iPhone 13 release weten we nog niet.

Geüpdatet op 20-7-2021.


Alles over de iPhone 12-serie (2020)

De iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini zijn in oktober 2020 gelanceerd. Vier fijne toestellen die een hoop te bieden hebben. Hier vertellen we je meer over deze serie.

4 iPhone 12 modellen

De nieuwe iPhone is verkrijgbaar in 4 modellen. Van klein naar groot zijn dat de iPhone 12 mini (5,4 inch scherm), de iPhone 12 (6,1 inch), de iPhone 12 Pro (6,1 inch) en de iPhone 12 Pro Max (6,7 inch). De Pro Max-versie is de grootste iPhone ooit. In alle iPhone 12-modellen zit een vernieuwd OLED-scherm. Eerder werden goedkopere varianten voorzien van een LCD-beeldschermen om de kosten laag te houden, maar met de iPhone 12 wordt hier afscheid van genomen. Met OLED geniet je van onder andere een breder kleurbereik.

Eigenschappen iPhone 12-serie op een rij

  iPhone 12 mini  iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max
Beeldscherm 5.4 inch 6.1 inch 6.1 inch 6.7 inch
Opslag 64/128/256 GB 64/128/256 GB 128/256/512 GB 128/256/512 GB
Camera’s achterop Groothoek, Ultragroothoek Groothoek, Ultragroothoek Groothoek, Ultragroothoek, Telelens, LiDAR-scanner Groothoek, Ultragroothoek, Telelens LiDAR-scanner
5G-ondersteuning ja ja ja ja
Chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip
Kleuren Blauw, groen, rood wit, zwart Blauw, groen, rood wit, zwart Blauw, goud, zilver en grafiet Blauw, goud, zilver en grafiet

 

Retro design

iPhone onderging met de iPhone X een grondig redesign, en sinds de introductie van dit toestel zagen de nieuwste smartphones van Apple er allemaal min of meer hetzelfde uit. Met de iPhone 12 is dit doorbroken. De randen van alle vier de varianten zijn afgevlakt, en de platte randen van het toestel is voorzien van een metalen frame. Komt het je al bekend voor? Volgens sommigen doet dit ‘retrodesign’ namelijk sterk denken aan oude iPhone-toestellen: de iPhone 4 en 4S. Verder hebben de schermen een afwerking met gehard glas, dat vier keer beter beschermt bij een val. De toestellen zijn 11% dunner en 16% lichter dan hun voorganger.

iPhone 12/iPhone 12 mini in alle beschikbare kleuren: blauw, groen, rood, wit en zwart

Ondersteuning voor 5G

Dat 5G de toekomst is, weten we inmiddels allemaal. Het zal namelijk niet lang meer duren voor we in heel Nederland dekking hebben voor deze snellere generatie internet. Met alle telefoons uit de nieuwe iPhone 12-serie ben je hier helemaal klaar voor. Zo kan je onderweg films downloaden of FaceTimen in HD. Je kan zelfs schakelen tussen 4G en 5G, om zo energie te besparen, ook wel de Smart Data-modus genoemd door Apple.

Camera’s: nog indrukwekkender

De iPhone 12 en iPhone 12 mini beschikken over twee indrukwekkende camera’s achterop: een groothoeklens en ultragroothoeklens. Voor drie camera’s moet je bij de iPhone 12 Pro óf de grootste iPhone 12 Pro Max zijn. Nieuw bij de duurste twee modellen is dan ook de LiDAR Scanner, een 3D-camera die helpt de diepte nog beter in te schatten en artificial intelligence nog echter maakt.

Razendsnelle ervaring

Dankzij de nieuwe A14-bionic chipset (deze zit in alle varianten) zijn je ervaringen nóg beter tijdens het gebruik van apps die veel van je telefoon vragen, zoals zware games. De chip van Apple is zelfs tot 50% sneller dan die van veel andere smartphones. Ook is hij erg zuinig, waardoor jouw batterij de hele dag meegaat. Dankzij de Bionic-chip kan je videos’ opnemen in Dolby Vision; iets wat veel professionele filmcamera’s zelfs niet kunnen.

MagSafe

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn voorzien van MagSafe. Dit is een serie kleurrijke accessoires, die vanzelf vastklikken door de de ingebouwde magneetwerking aan de achterkant van de smartphones. Gebruik bijvoorbeeld een portemonnee, kaarthouder of hoesje. Ook kun je via MagSafe gemakkelijk draadloos opladen.

Twijfel je nog tussen de iPhone 11 en iPhone 12? Lees meer over de verschillen.


iPhone 11 (Pro) (Max)

In september vorig jaar werden er door Apple drie gloednieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Het drietal heeft mooie vernieuwingen, zoals de toevoeging van een extra camera achterop en een nog snellere processor. Hier lees je alles over de iPhones van 2019.

iPhone SE 2020: een voordelige iPhone

Met de iPhone SE 2020 geniet je van een relatief goedkope smartphone. Je zal zeker inleveren op een aantal specificaties ten opzichte van de nieuwste en duurste toptoestellen van het merk, maar daar bespaar je ook een hoop mee in kosten. Het toestel is ideaal als je momenteel bijvoorbeeld een iPhone 6/ iPhone SE of ouder hebt en toe bent aan een upgrade, zonder daar diep voor in de buidel te tasten. Hier lees je alles over de iPhone SE 2020.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 12-07-2021