Dit is 'm: de nieuwe Apple iPhone SE 2020

Aankondigingen & Geruchten

Ons geduld werd even op de proef gesteld, maar nu is het dan zover! De opvolger van de razendpopulaire iPhone SE is een feit: de iPhone SE 2020. De gloednieuwe smartphone is de ideale uitkomst voor Apple-fans die liever niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe smartphone. Zijn prijskaartje zal je namelijk verrassen.

iPhone SE 2020: een voordelige iPhone

Met de iPhone SE 2020 brengt Apple een relatief goedkoop toestel op de markt. Je zal zeker inleveren op een aantal specificaties ten opzichte van de nieuwste en duurste toptoestellen van het merk, maar daar bespaar je ook een hoop mee in kosten. Het toestel is ideaal als je momenteel bijvoorbeeld een iPhone 6/ iPhone SE of ouder hebt en toe bent aan een upgrade, zonder daar diep voor in de buidel te tasten. Het toestel draait op iOS 13, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem.

Uiterlijk van de iPhone 8

Het klopt dat je het uiterlijk van de nieuwe iPhone SE 2020 misschien al herkent. De nieuwe Apple heeft namelijk hetzelfde uiterlijk en dezelfde afmetingen als de iPhone 8, met de populaire grootte van 4.7 inch en een fysieke homeknop. De achterkant van het HD-scherm is van glas, de afwerking van aluminium. Je ontgrendelt het toestel makkelijk en snel met de Touch ID-vingerafdruksensor.

Veel cameramogelijkheden

Hoewel er aan de achterkant slechts één cameralens aanwezig is, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om het perfecte plaatje te schieten. Probeer de portretmodus, diepteregeling en haarscherpe 4K-videokwaliteit. Ook live foto’s, een HDR-functie en uitgebreide beeldstabilisatie zijn aanwezig voor een optimaal resultaat. Zo voel je je net een professionele fotograaf.

Onder de motorkap

Een groot voordeel van deze iPhone is zijn chipset. De succesvolle A13 Bionic-chip in het toestel kennen we ook van de high end iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max van september 2019. Dat de processor razendsnel en erg energiezuinig is, heeft hij al ruimschoots bewezen. Reken dus op waanzinnige prestaties.

Snel opladen

De batterij gaat ongeveer even lang mee als bij de iPhone 8. Stream tot 8 uur lang video zonder tussendoor op te laden. En is hij leeg? Dan laad je hem binnen een half uur weer voor de helft op. Ook kan je het toestel draadloos opladen.

Opslagruimte en kleuren

Het toestel is verkrijgbaar in drie opslagvarianten. Kies uit 64 GB,128 GB of 256 GB aan opslagruimte. en 256 GB geheugen. Je kunt kiezen uit de kleuren rood, zwart en wit.

iPhone SE 2020 bestellen

De iPhone SE 2020 is nu te bestellen bij Mobiel.nl. Zorg dat je er snel bij bent, zodat je jouw nieuwe oogappeltje als één van de eersten in huis hebt! Vanaf vrijdag 24 april worden de toestellen uitgeleverd.

Prijs iPhone SE 2020

Nu ben je vast ook benieuwd wat het toestel kost. De iPhone SE 2020 met 64 GB geheugen heeft een adviesprijs vanaf €489,-. De iPhone SE 2020 128 GB gaat vanaf € 539,- en de iPhone SE 256 GB vanaf € 659,-. Een slimme tip: in veel gevallen betaal je minder voor de iPhone SE 2020 wanneer je hem combineert met een abonnement.


De nieuwste iPhones van 2019

In september vorig jaar werden er door Apple drie gloednieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Het drietal heeft mooie vernieuwingen, zoals de toevoeging van een extra camera achterop en een nog snellere processor. Hier lees je alles over de iPhones van 2019.

Update 12-5-2020:

De opvolger van de iPhone 11

Ook dit jaar verwachten we in september weer een reeks opvolgers van deze high end smartphones. Hoewel Apple de lippen stijf houdt, doen de eerste geruchten over het nieuwe vlaggenschip alweer de ronde.
Let op: onderstaande geruchten zijn niet bevestigd door Apple.

Vier varianten: iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Volgens Jon Prosser, die verschillende details over de nieuwe iPhone 12 claimt te weten, komen er vier varianten van de iPhone 12. Het zou gaan om de iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. De iPhone 12 en iPhone 12 Max zijn volgens hem de reguliere toestellen. Voor de nóg uitgebreidere iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max verwachten we een hoger prijskaartje.

Mogelijke prijzen nieuwe iPhone

Er wordt ook veel gesproken over de prijzen van de nieuwe iPhone. De goedkoopste variant van de iPhone 12 zou een prijs krjigen vanaf 650 dollar. De duurste variant (iPhone 12 Pro Max) zou 1400 dollar kosten. Als we dit vertalen naar euro’s, zou dit neerkomen op ongeveer 749 euro voor de goedkoopste, 1609 euro voor de duurste iPhone.

BOE-scherm en Samsung-scherm

In de twee goedkoopste iPhone 12-modellen, de iPhone 12 en iPhone 12 Max, komen volgens Prosser OLED-schermen van de Chinese fabrikant BOE. Dit zijn goedkopere schermen dan we gewend zijn van de nieuwste iPhones. De twee duurdere varianten, De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max krijgen een OLED-scherm van Samsung, bevestigt EverythingApplePro. Het zou gaan om een ProMotion-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz.

Minimaal 128 GB opslag en 4 GB werkgeheugen

Waar de laatste iPhone-modellen beginnen vanaf 64 GB opslag, krijgen de nieuwe iPhone 12-modellen waarschijnlijk minimaal 128 GB opslagruimte. Ook het werkgeheugen zal bij de nieuwe iPhones niet tekort schieten: de reguliere varianten krijgt naar verwachting 4 GB werkgeheugen. De duurdere iPhone 12 Pro (Max) is voorzien van maar liefst 6 GB aan werkgeheugen volgens Prosser.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 15-04-2020