4,7/5
Trustpilot 47.234 reviews

Alles over de nieuwe iPhone 12

Aankondigingen & Geruchten

Lang wachten wordt beloond: de iPhone 12 en zijn broers zijn officieel gelanceerd door Apple. De geruchten hadden al veel verklapt, maar dat de nieuwe iPhone van 2020 qua uiterlijk veel overeenkomsten met de iPhone 4(S) vertonen is nu bevestigd. Er zijn ook dit jaar weer mooie vernieuwingen toegevoegd in de nieuwe iPhones. Wij zetten alle ins en outs van de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini voor je op een rij.

iPhone 12 kopen

Je belangrijkste vraag is waarschijnlijk wanneer de iPhone 12 verkrijgbaar is. Het verlossende antwoord: je kan de iPhone 12 en iPhone 12 Pro al bemachtigen vanaf vrijdag 16 oktober in de pre-order. Je hebt overigens nog wel even geduld nodig voor je ‘m in huis hebt, want de eerste leveringen zijn vanaf 23 oktober. Voor de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max heb je nog iets langer geduld nodig. Deze twee varianten zijn vanaf 6 november te bestellen en de eerste levering is op 13 november. Houd er rekening mee dat de vraag aan het begin vaak groter is dan het aantal toestellen dat Apple kan leveren. Hoe sneller je bestelt, hoe sneller je de iPhone in huis hebt.

4 nieuwe iPhone 12 modellen

De nieuwe iPhone is verkrijgbaar in 4 modellen. Van klein naar groot zijn dat de iPhone 12 mini (5,4 inch scherm), de iPhone 12 (6,1 inch), de iPhone 12 Pro (6,1 inch) en de iPhone 12 Pro Max (6,7 inch). De Pro Max-versie is de grootste iPhone ooit. In alle iPhone 12-modellen zit een vernieuwd OLED-scherm. Eerder werden goedkopere varianten voorzien van een LCD-beeldschermen om de kosten laag te houden, maar met de iPhone 12 wordt hier afscheid van genomen. Met OLED geniet je van onder andere een breder kleurbereik.

Eigenschappen iPhone 12-serie op een rij

  iPhone 12 mini  iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max
Beeldscherm 5.4 inch 6.1 inch 6.1 inch 6.7 inch
Opslag 64/128/256 GB 64/128/256 GB 128/256/512 GB 128/256/512 GB
Camera’s achterop Groothoek, Ultragroothoek Groothoek, Ultragroothoek Groothoek, Ultragroothoek, Telelens, LiDAR-scanner Groothoek, Ultragroothoek, Telelens LiDAR-scanner
5G-ondersteuning ja ja ja ja
Chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip A14 Bionic chip
Kleuren Blauw, groen, rood wit, zwart Blauw, groen, rood wit, zwart Blauw, goud, zilver en grafiet Blauw, goud, zilver en grafiet

 

Retro design

iPhone onderging met de iPhone X een grondig redesign, en sinds de introductie van dit toestel zagen de nieuwste smartphones van Apple er allemaal min of meer hetzelfde uit. Met de iPhone 12 is dit doorbroken. De randen van alle vier de varianten zijn afgevlakt, en de platte randen van het toestel is voorzien van een metalen frame. Komt het je al bekend voor? Volgens sommigen doet dit ‘retrodesign’ namelijk sterk denken aan oude iPhone-toestellen: de iPhone 4 en 4S. Verder hebben de schermen een afwerking met gehard glas, dat vier keer beter beschermt bij een val. De toestellen zijn 11% dunner en 16% lichter dan hun voorganger.

iPhone 12/iPhone 12 mini in alle beschikbare kleuren: blauw, groen, rood, wit en zwart

Ondersteuning voor 5G

Dat 5G de toekomst is, weten we inmiddels allemaal. Het zal namelijk niet lang meer duren voor we in heel Nederland dekking hebben voor deze snellere generatie internet. Met alle telefoons uit de nieuwe iPhone 12-serie ben je hier helemaal klaar voor. Zo kan je onderweg films downloaden of FaceTimen in HD. Je kan zelfs schakelen tussen 4G en 5G, om zo energie te besparen, ook wel de Smart Data-modus genoemd door Apple.

Camera’s: nog indrukwekkender

De iPhone 12 en iPhone 12 mini beschikken over twee indrukwekkende camera’s achterop: een groothoeklens en ultragroothoeklens. Voor drie camera’s moet je bij de iPhone 12 Pro óf de grootste iPhone 12 Pro Max zijn. Nieuw bij de duurste twee modellen is dan ook de LiDAR Scanner, een 3D-camera die helpt de diepte nog beter in te schatten en artificial intelligence nog echter maakt.

Razendsnelle ervaring

Dankzij de nieuwe A14-bionic chipset (deze zit in alle varianten) zijn je ervaringen nóg beter tijdens het gebruik van apps die veel van je telefoon vragen, zoals zware games. De chip van Apple is zelfs tot 50% sneller dan die van veel andere smartphones. Ook is hij erg zuinig, waardoor jouw batterij de hele dag meegaat. Dankzij de Bionic-chip kan je videos’ opnemen in Dolby Vision; iets wat veel professionele filmcamera’s zelfs niet kunnen.

MagSafe

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn voorzien van MagSafe. Dit is een serie kleurrijke accessoires, die vanzelf vastklikken door de de ingebouwde magneetwerking aan de achterkant van de smartphones. Gebruik bijvoorbeeld een portemonnee, kaarthouder of hoesje. Ook kun je via MagSafe gemakkelijk draadloos opladen.

Twijfel je nog tussen de iPhone 11 en iPhone 12? Lees meer over de verschillen.


iPhone 11 (Pro) (Max)

In september vorig jaar werden er door Apple drie gloednieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Het drietal heeft mooie vernieuwingen, zoals de toevoeging van een extra camera achterop en een nog snellere processor. Hier lees je alles over de iPhones van 2019.

iPhone SE 2020: een voordelige iPhone

Met de iPhone SE 2020 geniet je van een relatief goedkope smartphone. Je zal zeker inleveren op een aantal specificaties ten opzichte van de nieuwste en duurste toptoestellen van het merk, maar daar bespaar je ook een hoop mee in kosten. Het toestel is ideaal als je momenteel bijvoorbeeld een iPhone 6/ iPhone SE of ouder hebt en toe bent aan een upgrade, zonder daar diep voor in de buidel te tasten. Hier lees je alles over de iPhone SE 2020.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 13-10-2020