4,7/5
Trustpilot 48.836 reviews

Slim kiezen: Galaxy Buds vs AirPods Pro

Slim vergelijken

Zowel de Samsung Galaxy Buds Pro als de Apple AirPods Pro zijn draadloze in-ear oordopjes. Ze zijn allebei ook heel populair. Wil je draadloze pro oordopjes kopen en weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Met dit vergelijkingsartikel helpen we je graag op weg!

Geluidskwaliteit: Apple AirPods Pro

De belangrijkste reden voor het kopen van (draadloze) oordopjes is natuurlijk omdat je met goed geluid wil bellen en muziek wil luisteren. Maar: audiobeleving is ook heel persoonlijk. Het belangrijkste verschil tussen de Buds en de AirPods, in ieder geval op papier, is dat de Buds een zogenaamde ‘gesloten klankkast’ hebben. Dat betekent dat ze nauwelijks geluid naar buiten brengen en niemand in je omgeving (behalve jij!) kan genieten van je muziek. Het heeft wel als nadeel dat het geluid wat vervormt (door de weerkaatsing van de geluidstrillingen). Het geluid van oortjes met een open klankkast, zoals de AirPods, is over het algemeen iets beter. En dat beamen veel gebruikers ook: het geluid wordt door veel mensen als iets helderder ervaren. Al is je buurman in de metro daar misschien iets minder blij mee.

Goed om te weten: zowel de Galaxy Buds als de AirPods hebben noise cancelling én een functie om omgevingsgeluid en stemgeluid te versterken.

Batterijduur: Samsung Galaxy Buds Pro

We kunnen er lang of kort over zijn: de Galaxy Buds Pro gaan langer mee dan de draadloze oortjes van Apple. Op een volle batterij kun je de Buds 5 uur achter elkaar gebruiken: de Apple AirPods Pro moeten na 4,5 uur worden opgeladen. Of je daar in de praktijk last van hebt is natuurlijk de vraag: beide oortjes kun je opladen door ze op te bergen in hun meegeleverde case, en bel- of luistersessies van meer dan 4 uur komen bij veel mensen niet zo heel regelmatig voor.

Koppelen: Apple AirPods Pro (maar…)

Zowel de Galaxy Buds Pro als de AirPods Pro kun je op Android én Apple toestellen gebruiken. Maar het is vast geen grote verrassing dat de oordoppen het beste werken als ze aan hun ‘eigen’ smartphone zijn gekoppeld. Met andere woorden: ben jij de eigenaar van een Samsung smartphone, dan gaat het koppelen met de Buds iets soepeler dan het koppelen met AirPods. Voor de iPhone geldt hetzelfde: je AirPods heb je binnen 1 minuut volledig in gebruik; het koppelen van de Galaxy Buds duurt iets langer.

Als we een winnaar moeten aanwijzen, dan is de iPhone-eigenaar met AirPods de geluksvogel. De AirPods worden op je iPhone herkend zodra het doosje geopend wordt, en met één tik op de knop worden ze verbonden. Het aansluiten van Buds op een Galaxy-apparaat gaat ook vlekkeloos, mits de SmartThings- en Galaxy Wearable-apps op de telefoon geïnstalleerd zijn. Zo niet, dan moet je ze alsnog handmatig koppelen, via de bluetooth-instellingen.

Meer tips

Meer slimme vergelijkingen? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Lees bijvoorbeeld alles over het verschil tussen de iPhone 12 (mini) en de iPhone SE 2020. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand handige artikelen per mail.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 15-07-2021