4,7/5
Trustpilot 49.467 reviews

Gegevens overzetten met Samsung Smart Switch: zo werkt het

Slimme tips

Je contactgegevens, berichten, foto’s, apps en muziek overzetten, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens je zoektocht naar je nieuwe telefoon. Toch is het belangrijk om daar rekening mee te houden, want je mooie herinneringen en belangrijke bestanden wil je natuurlijk niet zomaar kwijt. Stap je over op een nieuwe Samsung Galaxy? Met Samsung Smart Switch zet je je gegevens makkelijk en snel over. Het maakt daarbij niet uit van welk merk en besturingssysteem je overstapt. Er zijn zelfs drie verschillende manieren om je gegevens over te zetten.

Optie 1: Via een USB-kabel

Verbind je nieuwe Samsung-telefoon met je oude toestel via de bijgeleverde USB-connector en de kabel van je oude toestel (Micro-USB of Lightning). Selecteer vervolgens alle bestanden die je wilt overzetten naar je nieuwe toestel en de rest wijst zich vanzelf.

Optie 2: Via de computer

Ook is het mogelijk om via je desktopcomputer of laptop je bestanden over te zetten op je nieuwe smartphone. Installeer hiervoor de Smart Switch-software op je computer. Verbind vervolgens je ‘oude’ smartphone via je kabel met je computer en volg de instructies die in beeld verschijnen om je bestanden van je oude toestel af te halen. Koppel daarna je nieuwe Samsung-smartphone aan de computer en haal de bestanden van je oude smartphone op via dezelfde software.

Optie 3:Draadloos of via de cloud

Draait je oude smartphone ook op het besturingssysteem Android? Dan kan je je gegevens ook draadloos overzetten. Download hiervoor op allebei de telefoons de Smart Switch-app in de Google Play-store. In deze app word je wegwijs gemaakt in het overzetten van je gegevens naar je nieuwe Samsung Galaxy. Volg hiervoor de instructies die in beeld verschijnen op beide smartphones.

 
Instructievideo Samsung: Hoe kun je met Smart Switch via WiFi je gegevens overzetten?

Kom je er zelf niet uit? Dan kan je thuishulp van een student inschakelen om alles in orde te maken of langskomen bij een Service Center van Samsung.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 5/14/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht