4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.671 reviews

Telefoon recyclen: 3 manieren

Slimme tips

Ein-de-lijk een nieuwe smartphone besteld? Gooi je oude toestel dan niet zomaar weg! Je telefoon inleveren kan op verschillende plekken en levert altijd voordelen op. Je oude telefoon recyclen is bijvoorbeeld goed voor het milieu, maar als ‘ie nog even mee kan kun je ‘m ook aan een goed doel schenken en er een ander blij mee maken. Je telefoon inleveren voor geld kan natuurlijk ook. Lees hier hoe.

Voordat je je oude telefoon inlevert…

...is het verstandig om ‘m eerst helemaal leeg te maken. Zorg dat je een back-up maakt van alle foto’s en filmpjes en zet je telefoon dan terug naar de fabrieksinstellingen. Zo weet je zeker dat je persoonlijke informatie nergens anders terecht komt.

1. Telefoon recyclen

Je oude telefoon recyclen is heel goed voor het milieu. Er belanden dagelijks namelijk honderden toestellen in de verbrandingsoven die met een kleine reparatie – bijvoorbeeld het vervangen van het scherm – nog een hele tijd als refurbished toestel hadden meegekund. Zelfs als ‘ie niet meer te redden is kan je mobiele telefoon recyclen nog onderdelen of grondstoffen opleveren. Met dat ijzer, aluminium, of nikkel kunnen weer nieuwe telefoons worden gemaakt, maar ze kunnen ook voor andere toepassingen worden gebruikt.

Wil jij ook bijdragen aan het verminderen van die grote afvalberg in Nederland? Lever je telefoon dan in bij de milieustraat, een inleverpunt van Wecycle of bij ons! Wij zorgen dan dat je oude telefoon op milieuvriendelijke wijze gerecycled wordt. Als je niet in de gelegenheid bent om langs te komen bij het servicepunt van Mobiel.nl, mag je het toestel ook kosteloos naar ons opsturen. Voeg dan bij het pakket een briefje toe waarin je aangeeft dat het toestel bestemd is voor recycling.

Websend BV
T.a.v. Afdeling Retouren Recycling
Antwoordnummer 10024
2260 VB Leidschendam

2. Oude telefoon inleveren goed doel

Wat voor jou een oud toestel is, is voor iemand anders misschien een gloednieuwe smartphone. Wil jij iemand anders een plezier doen en je oude telefoon inleveren? Goed doel! Ook als je oude telefoon kapot is is schenken aan een goed doel een goed idee. Vaak levert de verkoop van jouw oude (kapotte) telefoon toch nog een leuk bedrag op. CliniClowns, KiKa en Stichting Opkikker zijn voorbeelden van goede doelen waaraan je je oude telefoon kunt schenken. En de website Eeko kan je helpen om een inleverpunt voor jouw goede doel naar keuze te vinden.

3. Telefoon inleveren voor geld

Is die nieuwe smartphone toch iets duurder dan je dacht? Je telefoon recyclen voor geld kan ook voordelig zijn. Bij sommige providers en fabrikanten kun je je oude telefoon namelijk inleveren bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Je krijgt dan cashback voor de waarde van jouw oude telefoon. Dit bedrag wordt op je rekening gestort of in mindering gebracht op het nieuwe toestel of de abonnementskosten. Zo kan je bijvoorbeeld (ook bij Mobiel.nl) gebruikmaken van de T-Mobile Recycle Deal.

Meer weten?

Wil jij dit soort handige smartphonetips vaker lezen? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 10/21/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht