4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

Telefoonnummer blokkeren op je iPhone

Slimme tips

Van irritante verkopers tot je ex: een telefoonnummer blokkeren is op zijn tijd wel handig. Maar hoe blokkeer je nou precies nummers op je iPhone? In dit artikel lees je hoe je hoe je contacten en onbekende bellers blokkeert, wat er precies gebeurt als je iemand blokkeert en hoe je een blokkering opheft.

Contact blokkeren op iPhone:

  • Open je instellingen;
  • Ga in instellingen vervolgens naar ‘telefoon’;
  • Kies hier voor ‘voeg toe’;
  • Kies het contact uit dat je wil blokkeren.

Via deze manier is het alleen mogelijk om bestaande contacten te blokkeren. Wil je onbekende nummers of personen blokkeren? Lees dan snel verder.

Onbekende bellers blokkeren op je iPhone:

  • Op de telefoon app;
  • Navigeer naar ‘recent’ (onderin de balk);
  • Kies het nummer dat je wil blokkeren;
  • Druk op het i-icoon naast het nummer;
  • Kies voor de optie ‘blokkeer deze beller’.

Als je deze stappen volgt, zal je geen oproepen, berichten en gesprekken meer ontvangen van dit nummer. Je kunt ook mails van onbekende mensen blokkeren sinds iOS 13. Dit doe je door de mail app te openen, de mail te kiezen van de afzender die je wil blokkeren, op de ontvanger te klikken bij het veld ‘van’ bovenaan en dan te kiezen voor ‘Blokkeer deze contactpersoon’.

Anonieme bellers blokkeren op je iPhone:

Vind je anonieme bellers ook zo vervelend? Deze kan je sinds iOS 13 ook blokkeren. Let wel op, want je blokkeert alle anonieme nummers in een keer. Dit kan dus ook dat je belangrijke oproepen mist, zoals van een ziekenhuis of een overheidsinstantie. Wil je anonieme nummers blokkeren, volg dan deze stappen:

  • Open je instellingen;
  • Kies vervolgens voor telefoon in je lijst met instellingen;
  • Schakel ‘houd onbekende bellers stil’ in.

De oproepen van anonieme bellers worden door dit in te schakelen stilgehouden en naar voicemail gestuurd. Je kunt wel in je telefoon app bij recent zien wanneer onbekende bellers hebben gebeld.

Blokkering opheffen op je iPhone

Heb je toch spijt dat je iemand hebt geblokkeerd? Dan kun je de blokkering ook weer makkelijk opheffen. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  • Ga naar instellingen;
  • Ga vervolgens naar ‘telefoon’ of ‘mail’
  • Ga naar geblokkeerde contacten;
  • Klik rechtsboven op wijzig;
  • Klik op het rode icoontje links van een nummer of mail;
  • Kies voor deblokkeer.

Gevolgen wanneer je iemand blokkeert

Als je een telefoonnummer blokkeert, dan kan diegene je nog wel bellen of een voicemail achterlaten, maar je krijgt dan geen melding hiervan. Berichten die worden gestuurd naar jou worden niet afgeleverd. Je contact krijgt geen melding als jij diegene blokkeert. Als je een mail hebt geblokkeerd, dan gaat deze automatisch naar de prullenbak. Het blokkeren werkt voor al je Apple-apparaten en wordt automatisch gesynchroniseerd via iCloud.

Op zoek naar hoe je een telefoonnummer kunt blokkeren op je Android? Lees dan hier het artikel 'telefoonnummer blokkeren op je Android'.

Geschreven door: Samantha
Geplaatst op: 12/15/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht