4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

De top 5 camerasmartphones van 2020

Slim vergelijken

De camera’s op onze smartphones worden beter en beter. Waar we vroeger al tevreden waren als we überhaupt een (korrelig) plaatje met onze telefoon konden schieten, zijn onze smartphonecamera’s tegenwoordig zo scherp dat we ook wel van ‘camera smartphones’ spreken. Vind jij het belangrijk om goede foto’s en video’s met je smartphone te kunnen maken? Vind hier de 5 beste camera smartphones van dit moment.

1. Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is met zijn ultrascherpe camera’s de ultieme camerasmartphone. Neem haarscherpe selfies dankzij de selfiecamera van 40 megapixels en de Time of Flight (ToF) sensor; deze sensor meet de diepte en dat merk je heel goed bij het nemen van portretfoto’s. De hoofdcamera op de achterkant heeft een resolutie van maar liefst 108 MP; dat is scherp genoeg om uit één foto meerdere afbeeldingen te halen, of tot wel 100 (!) keer in te zoomen (zowel tijdens het maken van je foto als achteraf). Ook een bijzondere functie is Single Take, waarmee je met één klik eigenlijk meerdere foto’s maakt. Zo kun je achteraf altijd de mooiste versie kiezen. Bovendien is het met de Samsung Galaxy S20 Ultra mogelijk om 8K-video’s op te nemen. In hogere resolutie krijg je ze niet!

Dit maakt ‘m bijzonder: Space Zoom, filmen in 8K

2. iPhone 11 Pro Max

Ook de iPhone 11 Pro Max beschikt over een indrukwekkende selfiecamera aan de voorkant en 3 haarscherpe camera’s aan de achterkant. De derde ‘extra’ lens zorgt voor veel betere zoommogelijkheden en een veel grotere schermdiepte ten opzichte van zijn voorgangers. Ook video’s zijn met een resolutie van 4K haarscherp! Bovendien kun je tijdens het filmen verschillende aanpassingen doen om het beeld te optimaliseren, zoals de kleuren afstellen. Meest uitzonderlijk is de Deep Fusion technologie. Voordat je de knop volledig indrukt om een plaatje te schieten heeft de 11 Pro namelijk al 4 foto's gemaakt. De bij elkaar opgeteld 24 miljoen (!) pixels van alle gemaakte foto's worden daarna direct geanalyseerd en er wordt - per pixel! - de beste versie gezocht. Het resultaat: een ‘samengestelde’ foto die haarscherpe en uitzonderlijk gedetailleerd is.

Dit maakt ‘m bijzonder: Deep Fusion

3. OPPO Find X2 Pro

We hebben eerder uitstekende camerasmartphones van dit merk gezien, maar de Find X2 Pro is veruit de beste OPPO-smartphone tot nu toe. Of je nu op een zonnige dag buiten of in een slecht verlichte huiskamer plaatjes schiet, fotografeert met de ultragroothoek of de 5x zoom of een 4K-videoclip opneemt - de Find X2 Pro kan het allemaal. De groothoeklens, ultragroothoeklens en periscoop telelens werken goed met elkaar samen. Vooral die periscoop is bijzonder: het licht komt binnen via één lens, wordt door een spiegel gereflecteerd in een reeks extra lenzen en komt vervolgens aan bij de beeldsensor, die loodrecht op de behuizing van de telefoon staat. Haarscherpe kiekjes gegarandeerd.

Dit maakt ‘m bijzonder: Periscooplens

4. Huawei P40 Pro

Net als andere smartphones van dit bekende smartphonemerk is er voor de Huawei P40 Pro samengewerkt met Leica, een bekend merk voor optische (camera)apparatuur. Dat belooft wat! Dit toestel is voorzien van een 50 MP groothoeklens een 40 MP ultragroothoekhoeklens én een 12 MP telefotolens. De P40 Pro heeft zelfs SuperZoom om nóg beter te kunnen inzoomen en zowel van dichtbij als veraf scherpe foto’s te kunnen maken. Ook de selfiecamera van 32 MP en IR-dieptecamera aan de voorkant zijn intelligent: die houden namelijk rekening met alle eigenschappen die jouw gezicht uniek maken (huidskleur, gezichtsstructuur) en passen hier automatisch de instellingen op aan. Zo weet je zeker dat je altijd mooi op de foto staat.

Dit maakt ‘m bijzonder: Slimme selfiecamera en IR-dieptecamera

5. Xiaomi Mi 10 Pro

Ook met de 20 MP frontcamera van de nieuwe Mi 10 Pro maak je haarscherpe selfies. Daarnaast is dit toestel voorzien van een 108 MP camera, een 12 MP portretcamera, een 20 MP groothoeklens en een 8 MP telelens. Met die laatste kun je tot 10 keer hybride zoomen of tot 50 keer digitaal. Ook kan het toestel video's in maar liefst 8K opnemen. Een bijzondere feature is de laser autofocus, die het scherpstellen veel gemakkelijker maakt. En dat merk je bij het nemen van iedere foto.

Dit maakt ‘m bijzonder: laser autofocus, filmen in 8K

Op de hoogte blijven?

Nieuwe ontwikkelingen in smartphoneland? Wij zijn er als eerste bij! Schrijf je onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief om van alle smartphonetrends op de hoogte te blijven.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 4/28/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht