4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.671 reviews

Van telefoon naar televisie streamen: hoe werkt het?

Slimme tips

Netflixen op je smartphone is prima als je in de trein zit, maar thuis kijken we natuurlijk het liefst op dat grote scherm aan de muur. Soms is het makkelijk om je Netflix- of YouTube-filmpje dan direct vanaf je telefoon naar de tv te streamen. Bijvoorbeeld als je snel van het ene apparaat naar het andere wil overschakelen. Of omdat je je geen zin hebt om de afstandsbediening van je tv te zoeken. Lees hier hoe streamen van je telefoon naar je televisie precies werkt.

Streamen met Chromecast

De Google Chromecast sluit je via de HDMI-poort aan op je televisie. Als je Chromecast met hetzelfde wifi-netwerk als je telefoon is verbonden, kun je (via Chromecast) vanaf je telefoon naar je televisie streamen. Dat kan direct vanuit de app waarvandaan je streamt, bijvoorbeeld YouTube, Spotify of Netflix, door op het streaming-icoontje te klikken. Sommige televisies hebben een ingebouwde Chromecast: dan hoef je het apparaat dus niet nog eens apart te kopen.

Streamen met Apple TV

Heb je een iPhone, maar ook andere Apple-apparaten (zoals een iPad of een MacBook)? Dan is Apple TV, eigenlijk het Apple-equivalent van de Chromecast, de beste optie. Sommige televisies hebben een ingebouwde AirPlay-module: voor enkel het streamen van je iPhone naar je tv heb je dan niet nog een aparte Apple TV nodig. Bovendien kun je met Apple TV en Airplay het scherm van je iPhone, maar ook van je iPad en MacBook direct naar je televisie spiegelen. Dit heet ‘mirroring’. Je vindt de Airplay-knop op je iPhone door op het hoofdscherm vanuit de onderkant van het scherm omhoog te swipen.

Telefoon streamen naar tv zonder wifi

Geen wifi in de buurt, maar wel een Chromecast of Apple TV? Maak dan een hotspot aan! Je kunt je Chromecast of Apple TV namelijk ook met een 3G, 4G of 5G verbinding gebruiken. Het is wel aan te raden dat het toestel waarmee je een hotspot aanmaakt een grote databundel heeft, want films en series streamen kost veel data. Let er ook op dat je een extra smartphone of tablet nodig hebt om de serie op te streamen.

  1. Stel mobiele telefoon (of tablet) 1 in als hotspot.
  2. Verbind telefoon (of tablet) 2 met die hotspot. Vanaf dit apparaat ga je streamen.
  3. Verbind je Chromecast of Apple TV met dezelfde hotspot (alsof het een wifi-netwerk is).
  4. Als beide apparaten (mobiel of tablet 2 en je Chromecast of Apple TV) met de hotspot zijn verbonden kun je aan de slag. Veel plezier!

Meer tips

Wil je slimme smartphone tips? Dan ben je bij ons aan het goeie adres! Lees bijvoorbeeld hoe je snel een wifi-hotspot maakt met je telefoon. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, zodat je belangrijke en handige tips direct in je mailbox krijgt.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 6/16/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht