4,6/5
Trustpilot 50.091 reviews

06-nummer zoeken: 3 manieren

Slimme tips

‘Wie heeft mij gebeld?’ is een van de meest voorkomende zoekopdrachten in Google. Heb jij ook een gemiste oproep van een onbekend nummer? In dit artikel vind je 3 manieren om de onbekende beller te achterhalen. Ook lees je wat je vooral niet moet doen als je een gemiste oproep hebt.

1. Voeg het 06-nummer toe op WhatsApp

Ben je gebeld door een onbekend 06-nummer? Soms kan WhatsApp je helpen om de identiteit van de beller te achterhalen. Voeg het onbekende nummer eerst toe aan je contactenlijst met een willekeurige naam (bijvoorbeeld ‘Kees’). Open dan WhatsApp en begin een nieuw gesprek met ‘Kees’. Heeft hij of zij ook WhatsApp? Dan kun je ‘Kees’ via deze weg een berichtje sturen. Ook kun je in veel gevallen zijn of haar profielfoto bekijken.

2. Zoek een onbekend nummer op met Facebook

Geen succes? Tik het mobiele telefoonnummer dan over in de zoekbalk van Facebook. Als iemand zijn of haar mobiele nummer op Facebook gebruikt kun je hem of haar via deze weg vaak wel vinden. Ben je gebeld door een beruchte spammer (zie de alinea ‘Bonustip’ hieronder)? Dan is de kans groot dat anderen op Facebook over dit nummer geklaagd hebben en je daar ook iets over terugleest.

3. Onbekend nummer opzoeken met Google

Is het met WhatsApp en Facebook niet gelukt, of ben je gebeld met een vaste lijn? Dan is er altijd nog het wonder dat Google heet! Zorg dat je het nummer tussen “dubbele aanhalingstekens” zet en probeer ook eens de verschillende varianten, bijvoorbeeld ‘(06) [telefoonnummer], ‘+31 6 [telefoonnummer]’ of zonder spaties en andere vreemde tekens.

Bonustip: Pas op met terugbellen!

Ben je gebeld door een buitenlands nummer? Bij een nummer dat begint met een andere landcode, zoals +216 of +222, is de kans groot dat je door een oplichter gebeld bent (tenzij je familie hebt in Tunesië of Mauritanië, natuurlijk). Deze fraudeurs bellen - soms zelfs via een callcenter - tientallen nummers tegelijk en laten de telefoon expres maar één keer over gaan. Ze willen namelijk niet dat je opneemt, maar juist dat je terugbelt: daar verdienen ze geld aan. De kosten voor zo’n gesprek kunnen voor jou snel hoog oplopen, soms zonder dat je dat doorhebt (bijvoorbeeld als de kiestoon is nagemaakt). Laat dat terugbellen dus maar lekker zitten!

Krijg je (WhatsApp)berichten van een vriend, ouder of kind met het verzoek om snel een geldbedrag over te maken? Wees dan ook extreem voorzichtig, zelfs als iemand een profielfoto heeft die je herkent, geluidsfragmenten stuurt of namen van bekenden gebruikt. In dit geval is het raadzaam om juist wel terug te bellen en vooral goed door te vragen. Bespreek WhatsApp-fraude met je naaste familie (spreek desnoods een codewoord af). Stel tweestapsverificatie in op WhatsApp om te voorkomen dat iemand je account kaapt. Ga hiervoor naar Instellingen > Account > Verificatie in 2 stappen > Inschakelen en stel een pincode in. WhatsApp zal regelmatig naar deze code vragen, dus onthoud ‘m goed.

Altijd op de hoogte

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al onze handige smartphonetips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan zorgen wij ervoor dat je onze kersverse tips, tricks en het laatste nieuws als eerste in je mailbox krijgt.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/16/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht