Alles over de POCO X5 5G

Plus- en minpunten

 • Pluspunt

  Prima prijs-kwaliteitsverhouding

 • Pluspunt

  Meegeleverde snellader in doos

 • Pluspunt

  Kan op het 5G-netwerk

 • Minpunt

  Voor de prijs heb je betere camera’s

 • Minpunt

  Het scherm van 6.67 inch is aan de grote kant

Beschrijving

Als je op zoek bent naar een smartphone die leuke foto’s en video’s maakt, een batterij vol met power heeft en een beeldscherm waarop je alle details ziet, dan heb je aan de POCO X5 een goede. Met het prijskaartje van deze telefoon krijg je waar voor je geld. Zo heeft de X5 zelfs een ingebouwde IR blaster, waarmee je met de telefoon je televisie kunt bedienen en kun je ermee op het 5G-netwerk.

Meerdere camera’s

Op de achterkant van de POCO X5 5G zijn maar liefst drie camera’s te vinden. Met de 48 megapixel hoofdcamera maak je scherpe en gedetailleerde foto’s en video’s. Dankzij de ultragroothoekcamera leg je meer vast in een foto, zoals gebouwen of een groep mensen. Word jij enthousiast van details van bijvoorbeeld een bloem of insect? Dan is het goed om te weten dat er ook een macrolens op de X5 te vinden is. Met de 13 MP-frontcamera maak je mooie selfies en ben je scherp in beeld met videobellen.

Helder display

De POCO X5 heeft een 6.67 inch scherm. Dit is aan de grote kant: je kunt er makkelijk je hele media op bekijken, maar vasthouden met één hand kan wat lastiger zijn. Dankzij AMOLED is zwart ook écht zwart op het beeldscherm, dit komt omdat deze technologie de pixels die zwart zijn uitzet. De telefoon heeft ook een beeld met 120 Hertz verversingssnelheid, waardoor je bijna nooit last hebt van haperingen of vastlopen.

De hele dag batterij

Met de POCO X5 hoef je je niet snel zorgen te maken over je batterij. Deze heeft namelijk een vermogen van 5000 mAh, waardoor je na een dag op pad nog steeds power hebt. Dankzij deze accucapaciteit in samenwerking met de Snapdragon 695 processor kun je op één volle batterij 13 uur video’s opnemen, 21 uur video’s afspelen of 192 uur muziek luisteren. En als je toch een keer moet opladen, ben je zo klaar met de meegeleverde 33 Watt snellader.

Uitbreidbare opslag

Bij de POCO X5 kun je kiezen uit 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Mocht dat niet genoeg zijn voor al je foto’s, video’s en andere media? Geen paniek, want je kunt door middel van een Micro-SD slot het geheugen uitbreiden tot maar liefst 1 terabyte! Zo kun je naar hartenlust alles op je telefoon houden zonder ruimte tekort te komen.

TV bedienen

Je hebt met de POCO X5 geen afstandsbediening meer nodig. Dit komt door de IR blaster in de telefoon, die met infrarood makkelijk contact kan maken met bijvoorbeeld een televisie. Het enige wat jij hoeft te doen is een app te downloaden zodat je deze kunt bedienen.

Populaire specificaties

Introductie
Februari 2023
Formaat
Heel groot
Grootte
6.67 inch
Camerakwaliteit
Goed
Snelheidsklasse
Snel
Opslagcapaciteit
128GB, 256GB

Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Reviews

8,8
op basis van 8 reviews

Beoordeling

(4)