4,7/5
Trustpilot 49.583 reviews

De 5 beste agenda-apps voor Android en iOS

Slimme tips

Uitpuilende agenda’s zijn vaak aan de orde van de dag. Een workout in de sportschool hier, een verjaardag van een familielid daar. Een etentje met vrienden in het weekend - en ohja, die afspraak bij de tandarts op donderdag mag je ook écht niet vergeten. Om meer rust in je drukke planning te creëren, zochten wij de 5 handigste agenda-apps voor je telefoon uit.

#1 Any.do (Android en iOS)

Een van de beste apps om georganiseerd te blijven vanaf je telefoon is Any.do. Al je doelen, taken, herinneringen en je planning hou je op één plek met de app. Je kunt de standaard app van je telefoon importeren in Any.do, zodat je geen belangrijke momenten mist. Om het overzicht te bewaren, worden in de maandweergave alle gebeurtenissen weergegeven als gekleurde stippen. De kleuren per onderwerp bepaal jij. Kies bijvoorbeeld voor verjaardagen in geel en werkafspraken in blauw. Je kunt ook gemakkelijk meldingen inschakelen, zoals een dagelijkse herinnering dat je moet kijken wat er die dag op je agenda staat.

Download Any.do: Android / iOS

#2 Google Agenda (Android en iOS)

Een andere app die bij uitstek geschikt is om digitaal je agenda bij te houden is de officiële Google Agenda-app. Geef je agenda weer zoals jij het wil en schakel snel tussen maand-, week- en dagweergave. Ook kan je persoonlijke doelen toevoegen, zoals sporten. De app zoekt dan een geschikt moment voor je uit. Een voordeel is dat de afspraken uit je Gmail ook automatisch worden toegevoegd aan je agenda. Met Google Agenda heb je al je agenda’s op één plek, want de app werkt samen met álle agenda’s op je telefoon, ook Exchange.

Download Google Agenda: Android / iOS

#3 Fantastical 2

Heb je een iPhone? Dan is de app Fantastical 2 een echte aanrader. De kalenderapp Fantastical 2 onderscheidt zich door zijn eenvoudige, gebruiksvriendelijke ontwerp. Het scherm is opgedeeld in twee delen: bovenin zie je dagen van de week of maand, onderin de afspraken op een rij. Afspraken uit het verleden worden grijs gekleurd. Handig: als je de app synchroniseert met je Mac, kan je afspraken die je in je mobiele agenda zet ook meteen zien op je Mac. De mobiele app kost € 3,49 en is alleen verkrijgbaar met een iPhone.

Download Fantastical 2: iOS

#4 aCalendar

Nog een fijn, snellee en complete app om het overzicht te bewaren is aCalendar. Een handige functie die je niet in iedere agenda-app terugvindt, is het kopiëren van evenementen tussen verschillende agenda’s. Je kan je agenda zowel per week als per maand tonen én in een handig overzicht waarbij alle afspraken onder elkaar staan. Met een veegbeweging naar boven of beneden switch je tussen weken of maanden. Handig is dat je bijvoorbeeld alle verjaardagen van je vrienden op Facebook kunt importeren, zodat je nooit meer een verjaardag van vrienden vergeet.

Download aCalendar: Android

#5 DigiCal

Met DigiCal houd je grip op je volle agenda. De app synchroniseert gemakkelijk met je Google Agenda, Outlook.com en Exchange. De app is eenvoudig aan te passen aan je eigen wensen dankzij 6 agendawidgets. Of je liever leeft van dag tot dag, week tot week of de hele maand in één overzicht bekijkt maakt niet uit. Je kunt zelfs een jaaroverzicht bekijken. Er zijn 42 verschillende afspraakkleuren om je afspraken te organiseren. Deze kleuren zijn te synchroniseren met je Google Agenda. Een handige extra is de wereldwijde weersvoorspelling die ook in de app zichtbaar is. De app is volledig in het Nederlands verkrijgbaar (alleen met een Android-smartphone). De app krijgt 4,4 uit 5 sterren in de Google Play Store.

Download Digical: Android

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 2/3/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht