4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

Tips om je telefoon sneller te maken

Slimme tips

Loopt jouw telefoon al vast als je ernaar kijkt? Geen paniek: een trage telefoon sneller maken is makkelijker dan je denkt. In dit artikel vertellen we je precies wat je moet doen.

1. Telefoon opschonen

De belangrijkste factor voor een trage telefoon: een vol geheugen. Staat jouw telefoon vol met foto’s, video’s en apps die je zelden gebruikt? Ruim die dan een keertje op! Met het opschonen van je smartphone maak je je smartphone niet alleen veel sneller, maar er komt ook meer opslagruimte vrij. Volg in ieder geval deze stappen:

Controleer hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is. Verwijder apps. Verwijder cache en cookies. Verwijder filmpjes en video’s. In ons artikel ‘Opslagruimte telefoon vergroten: 6 tips’ lees je alles over het opschonen van je iPhone of Android smartphone.

2. Terug naar fabrieksinstellingen

Op je smartphone verzamel je in de loop der tijd ook steeds meer kleine bestandjes die je niet zo gemakkelijk verwijdert. Met een factory reset zet je jouw telefoon terug naar de fabrieksinstellingen en is het net alsof je ‘m net uit de doos haalt. Let op: na het uitvoeren van deze reset wordt alles wat op je telefoon stond onherroepelijk verwijderd. Zorg er dus voor dat je een back-up van je bestanden hebt!

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

In ons artikel ‘Je iPhone resetten: zo werkt het’ lees je alles over het resetten van je iPhone.

  1. Tik op op ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en daarna op ‘Stel opnieuw in’.
  2. Voer je toegangscode en het wachtwoord van je Apple ID in.
  3. Bevestig dan dat je je apparaat wil wissen.
  4. Wacht tot je apparaat is gewist. Dat kan een paar minuten duren.

Android smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Voor Android kan het uitvoeren van een factory reset per telefoon verschillen. Soms wordt bijvoorbeeld de optie ‘Fabrieksinstellingen’ op omschreven als ‘Back-up maken en terugzetten‘. Over het algemeen kun je de volgende stappen uitvoeren:

  1. Ga naar ‘Instellingen’, tik op ‘Privacy’ en ga dan naar ‘Fabrieksinstellingen’.
  2. Tik door totdat je smartphone begint met het leegmaken van het geheugen.

Tijd voor een nieuwe

Voor elke smartphone worden er regelmatig systeemupdates vrijgegeven. Ook apps worden vaak geüpdatet. Dat is voor het gebruik van je telefoon heel fijn en bovendien veilig, maar nieuwe updates worden niet altijd voor oudere toestellen geoptimaliseerd. Dit kan betekenen dat jouw oude telefoon niet goed meer werkt met de nieuwe, vaak ‘zwaardere’ software. Daarom zijn sommige updates helemaal niet meer beschikbaar voor oudere toestellen.

Kortom: zelfs als je heel zuinig op je smartphone bent, zul je na een paar jaar een nieuwe moeten overwegen. Heb je hulp nodig met het kiezen van een nieuw telefoon? Bekijk hier de nieuwste smartphones op Mobiel.nl. Zo weet je zeker dat je weer een tijdje vooruit kan!

Meer tips

Meer slimme tips? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Lees bijvoorbeeld alles over advertenties blokkeren op je Android-telefoon. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je elk artikel direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 8/18/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht