4,7/5
Trustpilot 45.832 reviews

Handige apps voor in het huishouden

Inspiratie

Boodschappen doen, koken of de plantjes water geven. Nu het coronavirus ons de komende tijd veel thuis houdt, is het een goed moment om het huishouden wat meer structuur te geven. Deze handige apps helpen om het huishouden slim aan te pakken!

1. Kitchen Stories: kookinspiratie opdoen

Iedere dag een lekkere maaltijd op tafel toveren is zo makkelijk nog niet. Misschien herken je zelf ook wel dat je telkens terugvalt op je oude vertrouwde recepten. Ben je die een beetje zat aan het worden? Met de app Kitchen Stories kan je iedere dag inspiratie opdoen voor een lekkere maaltijd. De recepten zijn altijd gezond en makkelijk te bereiden. Er wordt gevarieerd tussen vis, vlees en vega in diverse themapakketten. Bij ieder recept kan je een kookvideo bekijken. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Download Kitchen Stories: Android / iOS

2. Plantsome: eerste hulp bij planten

Hou jij nog geen cactus in leven, maar wil je wel graag genieten van plantjes in huis? Het blijft voor veel mensen een uitdaging. De app Plantsome helpt je je groene vrienden in leven te houden. Dankzij de slimme meldingen in de app vergeet je nooit meer je planten water en voeding te geven. In de database vind je jouw plant en geef je het formaat aan en hoeveel zonlicht jouw plant krijgt. Aan de hand van het weerbericht krijg je informatie over de waterbehoefte van jouw plant.

Download Plantsome: Android / iOS

3. Picnic: online boodschappen inslaan

Ken je online supermarkt Picnic al? De supermarkt bezorgt je boodschappen gratis aan huis. Inmiddels rijden de elektrische autootjes van Picnic al rond in 70 plaatsen in Nederland en daar komen elke maand nieuwe steden bij. Picnic is ideaal als je een drukke week in het verschiet hebt en je eigenlijk niet aan boodschappen doen toekomt. In de app zoek en kies je de boodschappen die je wilt hebben. Bestel je voor 22:00 uur, dan heb je de boodschappen de volgende dag al thuisbezorgd. Een later moment in de week selecteren kan ook. Bespaar jezelf een hoop tijd en gesjouw met Picnic!

Download Picnic: Android / iOS

4. Huishouden App: huishoudelijke taken verdelen

Regelmatig een discussie met je huisgenoten of gezinsleden over de taakverdeling in huis? Met de Huishouden App maak je de taken in huis een stuk leuker en uitdagender. De app staat vol met klusjes die je in huis kunt doen, om zo punten te verdienen. Je huisgenoten kunnen zien welke klussen je hebt afgevinkt. Afhankelijk van de grootte van het klusje ontvang je een bepaalde hoeveelheid punten. Op deze manier draagt iedereen zijn steentje bij in het huishouden én hou je het (hopelijk) gezellig.

Download Huishouden App: Android / iOS

5. Reclamefolder: koopjes jagen

Heb je een ‘Nee-Nee’ sticker op de deur geplakt, maar vind je het toch wel handig om af en toe de koopjes in de folders te checken? Dat kan digitaal gemakkelijk via de app Reclamefolder. Zo ben je alsnog op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen, zonder dat je bedolven wordt met geprinte folders.

Download Reclamefoler: Android / iOS

6. Uitgaven bijhouden en Budget: inzicht in je geld

Verdwijnt je geld voor je gevoel iedere maand op magische wijze uit de portemonnee? Geen idee waar het iedere maand aan op gaat? Deze app helpt je om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in je recente uitgaven, zodat je er op een verstandige manier mee om kunt gaan. Handig, zo kom je niet meer voor verrassingen te staan aan het einde van de maand én hou je misschien wel iets over om te sparen.

Download Money Manager: Android / iOS

7. Any.do: je agenda op orde

Een fijne app om te plannen als een pro is Any.do. Al je doelen, taken, herinneringen en je planning hou je op één plek met de app. Je kunt de standaard app van je telefoon importeren in Any.do, zodat je geen belangrijke momenten mist. Om het overzicht te bewaren, worden in de maandweergave alle gebeurtenissen weergegeven als gekleurde stippen. De kleuren per onderwerp bepaal jij. Kies bijvoorbeeld voor verjaardagen in geel en werkafspraken in blauw. Je kunt ook gemakkelijk meldingen inschakelen, zoals een dagelijkse herinnering dat je moet kijken wat er die dag op je agenda staat. Check ook eens ons artikel over de 5 beste agenda-apps.

Download Any.do: Android / iOS

Welke van bovenstaande handige huishoud-apps ga jij meteen downloaden?

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 17-03-2020