4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.671 reviews

Top 8 apps voor in het verkeer

Inspiratie

Knipperende matrixborden, ruitenwissers die de regendruppels van de ruiten wissen en wegen die zich vullen met auto’s. In de wintermaanden moeten we helaas weer vaker geloven aan chaos op de weg. Gelukkig zijn er handige verkeersapps waarmee je sneller, veilig en goed voorbereid de weg op gaat.

1. ANWB Onderweg

Een ideale app voor automobilisten is de app ANWB Onderweg. Het is een app waar alles samenkomt wat je in de auto nodig hebt: van filemeldingen, flitsers en werkzaamheden tot routeplanners, mobiel parkeren en de actuele benzineprijzen. Met de handige filelijst kan je per wegnummer alle incidenten bekijken. Ook kan je pech gemakkelijk melden via de Wegenwacht app. De app is erg populair onder weggebruikers; al meer dan 2 miljoen mensen gingen je voor met het downloaden van deze app. De app is gratis voor iedereen, ook als je geen lid bent van de ANWB.

Download ANWB Onderweg: iOS / Android

2. Bordentrainer

Hoe goed is jouw kennis over de verkeersborden in Nederland? Grote kans dat je kennis over de verkeersborden een beetje is weggezakt sinds je het theorie-examen op zak hebt. Fris je geheugen op met de app ‘Bordentrainer’. De app is een gratis spel waarmee je op een leuke manier je kennis test van de borden op de weg. Je wordt ook beoordeeld op reactietijd. De app onthoudt de 5 hoogste scores die je haalt.

Download Bordentrainer: iOS / Android

3. BlaBlaCar

Een ritje delen met iemand die dezelfde kant op reist? Vind via BlaBlaCar chauffeurs bij jou in de buurt en rij mee door een zitplaats in een auto te boeken via de app. Ook kan je zelf een carpoolrit toevoegen als je ergens naartoe rijdt. Pik mensen onderweg op en bespaar zo op je benzinekosten. Leuk aan BlaBlaCar is dat je nieuwe mensen ontmoet en gezellige gesprekken kunt voeren met bestuurders en medepassasgiers. Een hele ervaring, dus. En vaak ben je nog goedkoper uit dan met het openbaar vervoer ook. Voor jouw veiligheid werkt de app met profielen en reviews. Zo kan je zien of anderen een positieve ervaring hadden met jouw toekomstige reisgenoot.

Download BlaBlaCar: iOS / Android

4. Flitsmeister

Ook een goede hulp in het verkeer is Flitsmeister, een app die je waarschuwt voor flitsers op de weg. Zo kan je een hoop geld besparen op boetes. Maar hiermee helpt de app je niet alleen. Je kan ook vooraf je route checken en filemeldingen ontvangen. Ook heeft de app een handige snelheidsmeter die rood wordt zodra je te hard rijdt. De app wordt voor een groot deel door appgebruikers zelf samengesteld, die meldingen als vertragingen, ongelukken en flitspalen doorgeven in de app.

Download Flitsmeister: iOS / Android

5. DirectLease Tankservice

Voor de beste prijs tanken willen we natuurlijk allemaal. Met deze app van DirectLease houd je de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt goed in de gaten. Zo kan je tot wel 15 cent per liter besparen. In de app geef je je voorkeuren aan, zoals welke brandstofsoort je wilt, of je naar een bemand tankstation wilt en of er een shop aanwezig is. Vervolgens laat de app je zien waar je terecht kunt, inclusief de tijden en actuele prijzen voor de brandstof. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Download DirectLease Tankservice: iOS / Android

6. AutoModus

Om zo veilig mogelijk deel te nemen aan het verkeer is het belangrijk dat je niet wordt afgeleid door je telefoon. Toch speelt afleiding door mobiel gebruik nog vaak een grote rol bij ongelukken. De app AutoModus helpt je om je telefoon links te laten liggen tijdens het rijden. Wil jij ook mobielvrij rijden? Download dan snel de app AutoModus van Interpolis.

Download AutoModus: iOS / Android

7. Here WeGo

Of je nou zelf rijdt, in een taxi zit of in het openbaar vervoer, met de app Here WeGo maak je navigeren makkelijker. Het grote voordeel van deze app is dat hij ook offline werkt in meer dan 100 landen. Alle gedetailleerde kaarten zijn beschikbaar via GPS, zonder dat je een databundel nodig hebt. Ook ideaal voor op vakantie dus. Here WeGo zorgt bovendien dat je ook slimmer kunt plannen voor vertrek door je live te waarschuwen voor vertragingen. Ook geeft de app alternatieven aan als andere opties door vertraging langer duren. De app Here WeGo is een gratis app van BMW, Mercedes en Audi.

Download Here WeGo: iOS / Android

8. Waze

GPS, kaarten, verkeersinformatie en live navigatie in je broekzak. Zeg eerlijk: we kunnen niet meer zonder. Met deze handige navigatie-app ga je goed voorbereid van A naar B. Vooral op actuele verkeersinformatie scoort de app beter dan andere navigatie-apps. De app geeft snel alternatieve routes aan bij file of andere verkeershinder. Ook heeft Waze handige extra’s, zoals een overzicht van de actuele brandstofprijzen en waarschuwingen voor flitsers en trajectcontroles. De app houdt zelfs bij hoe hard je rijdt en of je te snel rijdt. Ben je te voet of op de fiets? Dan kan je beter een andere navigatie-app gebruiken. De app is namelijk volledig afgestemd op automobilisten.

Download Waze: iOS / Android

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 2/17/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht