4,7/5
Trustpilot 47.920 reviews

5 iPhone-functies die je waarschijnlijk nog niet kent

Slimme tips

iPhones zijn voorzien van talloze functies die het gebruik makkelijker maken. Door de komst van iOS 13 hebben de telefoons van Apple er nog meer handige nieuwe functies bijgekregen. Wij hebben 5 verborgen trucs voor je een op rij gezet waarmee je nog meer uit je oogappeltje haalt.

1: Laat de bovenkant van je scherm naar beneden zakken

Heb je een flink beeldscherm? Dan kan het soms onpraktisch zijn om met één hand het hele scherm te bereiken, zeker als je kleine handen hebt. Een functie die hier oplossing voor biedt is de mogelijkheid om het scherm naar beneden te trekken.

Heb je een fysieke homeknop, tik dan twee keer snel achter elkaar op de homeknop om het scherm naar beneden te halen. Heb je een nieuwer model zonder homeknop, swipe dan naar beneden met de navigatiebalk onderin het scherm. Werkt dit niet? Het kan zijn dat je de instellingen dan moet wijzigen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Interactie en zet het schuifje naar rechts bij Bereikbaarheid.

2: Snel schakelen naar donkere modus

Met iOS 13 kan je donkere modus instellen. Met deze modus krijgt je telefoon een ander tintje: de spierwitte apps worden donker gemaakt. Ideaal voor in de avonduren. Dit is beter voor je ogen én de accuduur wordt langer.

Wil je de donkere modus activeren? Je kunt hem automatisch mee laten schakelen met het licht. Wanneer het donker wordt, gaat de donkere modus aan. Ga hiervoor naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Zet de weergave op ‘Automatisch’ > Zon onder tot zon op. Ook kan je ervoor kiezen de donkere modus vast te zetten of via het bedieningspaneel switchen naar de donkere modus wanneer jij dat wil. Druk enkele seconden op de helderheid-regelaar en kies links onderin voor Donkere modus aan/uit.

3: Tabbladen in Safari automatisch sluiten

Open je Safari, dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat je talloze tabbladen open hebt staan. Geen zin om dit steeds handmatig op te schonen? Met iOS 13 kan je automatisch tabs sluiten die je al een tijdje niet gebruikt. Kies uit dagelijks, wekelijks of maandelijks verwijdering van je tabbladen. Ga hiervoor naar Instellingen > Safari > Sluit tabbladen en vink hier je gewenste optie aan.

4: Alleen anonieme bellers niet doorlaten

Veel mensen worden liever niet gebeld door anonieme bellers. Wist je dat je op je iPhone anonieme en onbekende bellers die niet in je contactenlijst staan kunt blokkeren? Ze worden automatisch doorgestuurd naar je voicemail. De beller kan wel een boodschap achterlaten, zodat je een belangrijke mededeling niet hoeft te missen.

Om automatisch onbekende bellers te blokkeren heb je de nieuwste versie van iOS nodig (iOS 13). Ga naar instellingen > Telefoon > Houd onbekende bellers stil. Zet hier het schuifje naar rechts. Vanaf nu heb je geen last meer van telemarketeers en andere personen die je liever niet te woord wilt staan. Goed om te weten: telefoonnummers die wél in de mail- en berichtenapp op je telefoon voorkomen worden niet geblokkeerd.

5: Toetsenbord als trackpad gebruiken

Heb je een lange zin of zelfs een heel verhaal getypt en vervolgens een spelfoutje ontdekt? Een priegelwerk om je cursor precies op de juiste plek te zetten met het standaard toetsenbord. Gelukkig heeft de iPhone een handige functie die dit makkelijker maakt. Houd de spatiebalk ingedrukt met je vinger om een trackpad tevoorschijn te halen. Deze beweeg je als een muis, door over je geschreven tekst te glijden. Zo blijft een hoop frustratie bespaard!

Welke van deze iPhone-functies kende jij nog niet en ga je vanaf nu gebruiken?

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 21-10-2019