Geruchten nieuwe Samsung Galaxy van 2020

Aankondigingen & Geruchten

De Samsung Galaxy 20-geruchten hoor je alweer overal. Logisch, want ingewijden verwachten voor de volgende generatie wéér een flinke stap voorwaarts en de lancering komt steeds dichterbij. Kijk jij ook al reikhalzend uit naar Samsungs nieuwe vlaggenschip? Laten we eerst maar eens een blik werpen op de meest gehoorde verwachtingen en geruchten.

Verwachte naam toestel: Galaxy S11, Galaxy One of Galaxy S20

De naamgeving van het nieuwe vlaggenschip lijkt logisch: de Samsung Galaxy S11. De naam van de Samsung Galaxy-serie is gevestigd, dus het moet wel raar lopen als het geen Samsung Galaxy wordt. Maar die ’11’, daar zouden ze best wel iets anders mee kunnen doen. Een ‘reboot’ zoals de Samsung Galaxy One, bijvoorbeeld.

Ook zijn er de laatste weken steeds meer geruchten over de naam ‘Samsung Galaxy S20’ als opvolger van de S10. Die naam is ook genoemd door het doorgaans betrouwbare IceUniverse. Het getal 20 zou slaan op het jaar 2020. Een frisse start dus. We zullen dit waarschijnlijk tot de officiële onthulling af moeten wachten. Voor het gemak houden wij de naam Galaxy S11 aan.

Verschillende modellen van de Galaxy S11

Laten we beginnen met het aantal verschillende modellen. Net als bij de De Galaxy S10 is het waarschijnlijk dat Samsung voor de nieuwe Galaxy S11-serie met een wat ‘goedkopere’ variant met een kleiner scherm komt, met de ‘gewone’ variant en met een versie met een extra groot scherm: de Samsung Galaxy S11e (of de S11 Lite), de Galaxy S11 en de Galaxy S11+

Op 4 januari heeft Samsung bovenstaande teaser over de nieuwe Samsung Galaxy S20 en Galaxy Fold 2 online geplaatst.

Geheugen

Samsung-blog SamMobile, dat doorgaans goed geïnformeerd is, spreekt over 4 verschillende geheugen-varianten voor de Samsung Galaxy S11. Variërend van 128 GB voor het ‘instapmodel’ tot maar liefst 1 TB (één terabyte) voor het topmodel. Via je microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden met nog eens 1 TB.

Chipset

Hoe zien de tech specs van de Samsung Galaxy S11 eruit? Onder de kap kunnen we de nieuwe Snapdragon 865-chip van Qualcomm verwachten. Een flinke upgrade ten opzichte van de huidige processorkracht. De telefoon gaat waarschijnlijk ook 5G ondersteunen, aangezien 5G vanaf volgend jaar in flink wat landen wereldwijd beschikbaar is. Volgens de geruchten komt 5G op meer dan één model binnen de Galaxy S11-serie. Hier zou Samsung de lead kunnen pakken, omdat er nu nog nauwelijks betaalbare 5G-toestellen zijn.

Batterij

Qua batterij verwachten we een verbetering van de 3.400 mAh van de Galaxy S10 (4.100 mAh voor de Samsung Galaxy S11+). Hoewel dat best een aardige capaciteit is, heeft de Galaxy S11 door de toename van features meer batterijduur nodig. We willen tenslotte niet dat de batterij minder dan een dag meegaat. We hopen op 4.000 mAh of meer voor de standaard-S11 (en zeker meer voor de Galaxy S11+), maar dat zullen we af moeten wachten.

Design Samsung Galaxy S11

Uit benchmarktests die GalaxyClub zijn opgevallen, lijken we op te kunnen maken dat de Samsung Galaxy S11 langwerpiger gaat zijn dan zijn voorganger. We zouden een beeldverhouding van 20:9 kunnen verwachten, afgaande op de ontdekte resoluties van een nog geheim toestel met een codenaam.

De huidige A70 en A80 beschikken al over deze beeldverhouding en dit zou ook weleens de verhouding voor de high-end toestellen van Samsung kunnen worden. In een door Samsung aangevraagd patent zien we dat het scherm volledig afgerond zal zijn. Volgens Samsung zijn de bezels aan de zijkanten niet meer nodig om knoppen in te verwerken. Dat betekent een (nog) groter scherm, waardoor de batterijcapaciteit extra belangrijk gaat zijn.

Wat kleuren betreft lijkt het erop dat Samsung de ingeslagen weg met de Galaxy Note 10 gaat volgen. Er komen waarschijnlijk S11’s in de kleuren wit, zwart, roze en blauw.

Camera’s

Geen enkele telefoonfabrikant kan er nog omheen, zoals we je in ons artikel met de 10 top van camera-smartphones al lieten zien. De klant wil nou eenmaal gemakkelijk semi-professionele foto’s met zijn camera kunnen schieten. Een high-end smartphone als de Samsung Galaxy S11 kan dan niet achterblijven. Zeker niet nadat we hebben kennisgemaakt met de sublieme Huawei P30 Pro.

Volgens geruchten krijgt de Galaxy S11 de beschikking over 4 camera’s aan de achterzijde. Daarbij zou de primaire camera over een resolutie van meer dan 100 MP kunnen beschikken. Ook zal de camera waarschijnlijk beschikken over 5 x optische zoom. Dat wil zeggen dat je objecten met een factor 5 in kunt zoomen, zonder kwaliteitsverlies.

Releasedatum Samsung Galaxy S11

De lancering van een nieuw Galaxy-model is doorgaans rond de derde week van februari en ook dit jaar wijkt Samsung daar niet van af. Het livestreaming event van Samsung waarin alle details over het toestel worden gepresenteerd vindt plaats op 11 februari 2020. De officiële releasedatum zal dan begin maart 2020 zijn.

Al met al spannende ontwikkelingen in smartphoneland! We zullen je op de hoogte houden van de bekendmakingen. Het lijkt misschien nog ver weg, maar het is zó eind februari. En dan gaan we zien wat er allemaal waar is van al deze Samsung Galaxy S-geruchten.

Zit jij al vol spanning naar de Samsung Galaxy S11 uit te kijken? Of kun je nog wel even vooruit met je huidige toestel?

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 19-01-2020