4,5/5 op Trustpilot 4,5/5
Trustpilot 53.473 reviews

Alles over nieuwe Samsung Galaxy telefoons

Aankondigingen & Geruchten

Op zoek naar een nieuwe Samsung Galaxy telefoon of wil je de laatste geruchten lezen rondom de Samsung Galaxy series? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy-lijnen.

Nieuwe Samsung Galaxy S-serie: de geruchten

Ben je op zoek naar de opvolger van de Samsung Galaxy S22-serie? Dan moet je nog even geduld hebben, want deze is nog niet aangekondigd. Lees op deze pagina het laatste nieuws en de beste geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy S-serie.

Meld je nu aan en profiteer van een exclusief aanbod op de nieuwe Galaxy!

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in hieronder en wees als eerste op hoogte zodra de nieuwe Samsung Galaxy S te bestellen is bij Mobiel.nl. Ontvang daarnaast een exclusief aanbod als je de nieuwe telefoon besteld!


Galaxy Unpacked

Op 1 februari 2023 om 19:00 uur Nederlandse tijd presenteert Samsung Galaxy Unpacked, waar waarschijnlijk de opvolger van de Samsung Galaxy S22 wordt aangekondigd. Wil je dit event live volgen? Bekijk dan de Galaxy Unpacked op YouTube via de link.

Versies

Net zoals bij de Samsung Galaxy S22-serie, gaan we ervan uit dat de nieuwe S-serie in drie versies uitkomt. Hierbij zou het gaan om een gewone versie, een plusversie en een ultraversie. Ook zijn er al de eerste geruchten over de kleuren van de S-serie. Voor nu worden er kleuren als Beige, Black, Green en Light Pink genoemd als dé kleuren.

Design en display

Er zou niet veel veranderen aan het design van de nieuwe Galaxy S-serie ter vergelijking met de S22-serie. De Ultra krijgt misschien een groter camera-eiland, omdat de camera’s daar of een upgrade zouden krijgen of dat de omlijsting dikker wordt dan die nu is bij de Galaxy S22 Ultra. De nieuwe normale S en S Plus blijven volgens de rumoeren hetzelfde. Volgens de laatste geruchten heeft de normale Samsung Galaxy S weer een 6.1 inch OLED-scherm, met een dynamische verversingssnelheid van 120 Hertz. Over de andere modellen is nog weinig informatie te vinden.

Camera

De geruchten rond de aankomende Samsung Galaxy S-serie doen al lang de ronde. Zo zou de Ultra-versie een hoofdcamera krijgen met 200 megapixel. Ter vergelijking: de S22 Ultra heeft een 108 MP-camera. Dit zou betekenen dat de Samsung S Ultra camera qua megapixels er een stuk op vooruit zal gaan. De telelenzen bij de nieuwe Ultra zouden wel hetzelfde blijven als de Samsung Galaxy S22 Ultra.

Voor de waarschijnlijk andere toestellen in de nieuwe Samsung Galaxy S-serie zijn er niet veel upgrades. Mocht er toch nog iets anders bekend worden, dan lees je dat hier.

Batterij

De accu van de nieuwe normale S-telefoon zou verbeterd zijn. Waar de S22 nu een accu heeft van 3700mAh, zou de accu van de nieuwe S-serie een accu bezitten van 3900mAh. De S Plus zou een 4700 mAh accucapaciteit krijgen, wat 200 mAh meer is dan de S22 Plus. De Samsung Galaxy S Ultra gaat volgens de geruchten een capaciteit van 5000mAh krijgen, dit is exact hetzelfde als de S22 Ultra.

Ook de oplaadsnelheid blijft hetzelfde volgens de rumoeren: 45 Watt (Plus en Ultra) en 25 Watt (normale S) bij opladen met een draad, 15 Watt als je de telefoon draadloos oplaadt.

Processor

Nieuw jaar, nieuwe processor? Daar lijkt het wel op, want volgens geruchten komt er een nieuwe processor in de nieuwe S-serie. Deze nieuwe processor is van Qualcomm en heeft de codenaam Kalama. Het gaat hier mogelijk om de Snapdragon 8 Gen 2.

Opslag en werkgeheugen

Volgens Ahmed Qwaider krijgen de opvolgers van de Samsung Galaxy S22-serie minimaal 256 GB opslaggeheugen. Dit zou betekenen dat de 128 GB varianten verleden tijd zijn. De normale en plus-versie zouden dan een 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag krijgen. De Ultra-versie zou dan 12 GB werkgeheugen krijgen en de keuze uit 256 GB, 512 GB en 1 TB opslaggeheugen krijgen.

Releasedatum en prijs

Samsung brengt de laatste jaren haar Galaxy S-serie uit in februari. De verwachting is ook dat de nieuwe reeks met Galaxy S-modellen. De datum 24 februari 2023 voor de lancering wordt vooralsnog het meeste genoemd. Over de prijs gaan verschillende verhalen. Zo denken de meeste bronnen dat de prijs vergelijkbaar wordt met de Samsung Galaxy S22 Ultra. Andere bronnen denken dat de prijs iets lager ligt, terwijl weer andere zeggen dat de prijs hoger wordt door materiaaltekorten.

Trade-in

Wil jij voor één van de toestellen in de nieuwste Samsung Galaxy S-serie gaan als die uitkomt? Bedenk dan dat je huidige toestel nog geld kan opleveren als je hem inruilt. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zo kunnen bepaalde onderdelen gerecycled worden, waardoor ze een tweede leven krijgen. Via de site van Recommerce kun je eenvoudig kijken voor hoeveel geld jij jouw toestel kunt inruilen.

Disclaimer: In dit artikel wordt gesproken over de Samsung Galaxy S-serie en varianten hierop. Dit is nog niet officieel bevestigd of aangekondigd door Samsung.


Samsung Galaxy Z Fold4 en Flip4

De nieuwe generatie vouwbare telefoons van Samsung zijn er! De Galaxy Z Fold4 en Z Flip4 zijn de geüpgrade toestellen van de Z Fold3 en de Z Flip3. Lees er hier alles over!

Verbeterd design

Laat je niet van de wijs brengen door het slanke ontwerp van de nieuwe Z-toestellen. Zo kunnen zowel de Z Fold4 als de Z Flip4 tegen een stootje dankzij een metalen frame dat versterkt is met Armor Aluminium. Datzelfde materiaal is ook gebruikt voor het scharnier in beide toestellen, dat ook opnieuw is ontworpen en nu slanker en steviger is dan ooit. Dit is ook uitvoerig en onafhankelijk getest: zo gaf de Samsung Galaxy Z Fold4 na ruim 200.000 keer open- en dichtvouwen nog geen krimp en zou de Z Flip4 na vijf jaar lang 100x per dag open- en dichtvouwen nog volledig intact zijn. Daarnaast zijn de schermen van beide toestellen voorzien van Corning Gorilla Glass Victus+, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een barst in het scherm. Tot slot zijn beide Z-toestellen IPX8-gecertificeerd, waardoor je niet bang hoeft te zijn je telefoon in een regenbui te gebruiken.

Krachtpatsers

Zowel de Z fold4 als de Z Flip4 draaien op de meest geavanceerde processor wanneer ze verschijnen: de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Deze is nog krachtiger dan zijn voorganger en ook nog eens sneller en efficiënter in gebruik. Zo is de CPU met 14 verbeterd, de GPU met 59%, de NPU met 68% en de batterij met 12%. De batterij is in de Z Fold 4 qua accucapaciteit gelijk gebleven met de Z Fold3 (4400 mAh), maar de Z Flip4 is er wel op vooruit gegaan. Zo heeft de Z Flip4 een accucapaciteit van 3700 mAh in vergelijking met de 3300 mAh van de Z Flip3, wat betekent dat je 3 uur langer door kunt gaan.

Camera’s

Bij de Samsung Galaxy Z Flip4 is er voornamelijk wat veranderd in de camerafuncties. Zo beschikt de Z Flip4 over Nightmode waarmee je in het donker scherpere foto’s maakt, Quick Shot waarmee je snel een selfie maakt terwijl de telefoon is dichtgeklapt en Portrait Photo en Portrait Video om mooie portretten mee te schieten. Bij de Fold4 is de camera wel flink verbeterd. Zo is de 12 MP Wide camera van de Fold3 op de Fold4 een 50 MP camera en heeft de telelens 3x optische zoom en 30x space zoom, waardoor je jouw onderwerp dichterbij brengt zonder beeldverlies.

Flex Mode

Uniek aan de Z-serie is de Flex Mode. Met deze modus kun je de Z Fold4 gebruiken als een soort minilaptop. Vouw deze foldable half open en gebruik het bovenste scherm als een monitor en het onderste scherm als taakbalk of toetsenbord. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk notities op het onderste scherm erbij pakken als je videobelt. Met Multi Window kun je makkelijk verschillende apps in split screen openen. Sleep bijvoorbeeld een foto uit je mail naar een PowerPointpresentatie. De Z Flip4 kan ook in Flex Mode, maar werkt net iets anders. Zo heb je Flex Cam, waarbij je het toestel in de 90-gradenstand zet en zo makkelijk handsfree selfies maakt of jezelf opneemt voor bijvoorbeeld TikTok-video’s. Ook kun je makkelijk videobellen in Flex Mode, de telefoon heeft namelijk geen steun nodig om rechtop te blijven staan. Leer meer over Flex Mode hier [link naar artikel Flex mode, zie onderaan pagina].

De slimste keuze: Samsung Galaxy Z Fold4 of Z Flip4?

Wil jij een compacte telefoon die altijd in je broekzak past en ben je meer van jezelf filmen? Dan raden we je aan om te gaan voor de Samsung Galaxy Z Flip 4. Wil je jouw telefoon meer gebruiken als mini laptop en een groot scherm hebben om bijvoorbeeld films op te kijken? Dan is de Z Fold4 meer voor jou.

Verschillen Samsung Galaxy Z Fold4 en Z Flip4 op een rij

Galaxy Z Flip4 Galaxy Z Fold 4
Afmetingen opgevouwen 84.9 x 71.9 x 17.1/15.9 mm 155.1 x 67.1 x 15.8-14.2 mm
Afmetingen uitgevouwen 165.2 x 71.9 x 6.9 mm 155.1 x 130.1 x 6.3 mm
Scherm voorkant 1.9 inch (Super AMOLED) 6.2 inch (HD+ Dynamic AMOLED)
Scherm uitgevouwen 6.7 inch (Dynamic AMOLED) 7.6 inch (QXGA+ Dynamic AMOLED)
Camera's achterop Ultra Wide (12 MP), Wide (12 MP) Ultra Wide (12 MP), Wide (50 MP), Tele (10 MP)
Camera's voorop 10 MP 4 MP Under Display
Intern en werkgeheugen 8 GB + 128 GB/ 8 GB + 256 GB/ 8 + 512 GB 12 GB + 256 GB/ 12 GB + 512 GB
Processor Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm) Snapdragon 8+ Gen 1
Batterij 3700 mAh (Dual) 4400 mAh

 

Geschreven door: Samantha
Geplaatst op: 1/5/2023

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht
\r\n\r\n \r\n\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n\r\n\r\n\r\n
\r\n
\r\n
\r\n\r\n### Galaxy Unpacked\r\nOp 1 februari 2023 om 19:00 uur Nederlandse tijd presenteert Samsung Galaxy Unpacked, waar waarschijnlijk de opvolger van de Samsung Galaxy S22 wordt aangekondigd. Wil je dit event live volgen? Bekijk dan [de Galaxy Unpacked op YouTube](https://www.youtube.com/watch?v=gUM2wYKdxDA) via de link.\r\n\r\n### Versies\r\nNet zoals bij de Samsung Galaxy S22-serie, gaan we ervan uit dat de nieuwe S-serie in drie versies uitkomt. Hierbij zou het gaan om een gewone versie, een plusversie en een ultraversie. \r\nOok zijn er al de eerste geruchten over de kleuren van de S-serie. Voor nu worden er kleuren als Beige, Black, Green en Light Pink genoemd als dé kleuren. \r\n\r\n### Design en display\r\nEr zou niet veel veranderen aan het design van de nieuwe Galaxy S-serie ter vergelijking met de S22-serie. De Ultra krijgt misschien een groter camera-eiland, omdat de camera’s daar of een upgrade zouden krijgen of dat de omlijsting dikker wordt dan die nu is bij de Galaxy S22 Ultra. De nieuwe normale S en S Plus blijven volgens de rumoeren hetzelfde. \r\nVolgens de laatste geruchten heeft de normale Samsung Galaxy S weer een 6.1 inch OLED-scherm, met een dynamische verversingssnelheid van 120 Hertz. Over de andere modellen is nog weinig informatie te vinden. \r\n\r\n### Camera\r\nDe geruchten rond de aankomende Samsung Galaxy S-serie doen al lang de ronde. Zo zou de Ultra-versie een hoofdcamera krijgen met 200 megapixel. Ter vergelijking: de S22 Ultra heeft een 108 MP-camera. Dit zou betekenen dat de Samsung S Ultra camera qua megapixels er een stuk op vooruit zal gaan. De telelenzen bij de nieuwe Ultra zouden wel hetzelfde blijven als de Samsung Galaxy S22 Ultra. \r\n\r\nVoor de waarschijnlijk andere toestellen in de nieuwe Samsung Galaxy S-serie zijn er niet veel upgrades. Mocht er toch nog iets anders bekend worden, dan lees je dat hier. \r\n\r\n### Batterij\r\nDe accu van de nieuwe normale S-telefoon zou verbeterd zijn. Waar de S22 nu een accu heeft van 3700mAh, zou de accu van de nieuwe S-serie een accu bezitten van 3900mAh. De S Plus zou een 4700 mAh accucapaciteit krijgen, wat 200 mAh meer is dan de S22 Plus. De Samsung Galaxy S Ultra gaat volgens de geruchten een capaciteit van 5000mAh krijgen, dit is exact hetzelfde als de S22 Ultra.\r\n\r\nOok de oplaadsnelheid blijft hetzelfde volgens de rumoeren: 45 Watt (Plus en Ultra) en 25 Watt (normale S) bij opladen met een draad, 15 Watt als je de telefoon draadloos oplaadt. \r\n\r\n### Processor\r\nNieuw jaar, nieuwe processor? Daar lijkt het wel op, want volgens geruchten komt er een nieuwe processor in de nieuwe S-serie. Deze nieuwe processor is van Qualcomm en heeft de codenaam Kalama. Het gaat hier mogelijk om de Snapdragon 8 Gen 2. \r\n\r\n### Opslag en werkgeheugen\r\nVolgens [Ahmed Qwaider](https://twitter.com/AhmedQwaider888/status/1609409137221468160) krijgen de opvolgers van de Samsung Galaxy S22-serie minimaal 256 GB opslaggeheugen. Dit zou betekenen dat de 128 GB varianten verleden tijd zijn. De normale en plus-versie zouden dan een 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag krijgen. De Ultra-versie zou dan 12 GB werkgeheugen krijgen en de keuze uit 256 GB, 512 GB en 1 TB opslaggeheugen krijgen. \r\n\r\n### Releasedatum en prijs\r\nSamsung brengt de laatste jaren haar Galaxy S-serie uit in februari. De verwachting is ook dat de nieuwe reeks met Galaxy S-modellen. De datum 24 februari 2023 voor de lancering wordt vooralsnog het meeste genoemd. \r\nOver de prijs gaan verschillende verhalen. Zo denken de meeste bronnen dat de prijs vergelijkbaar wordt met de Samsung Galaxy S22 Ultra. Andere bronnen denken dat de prijs iets lager ligt, terwijl weer andere zeggen dat de prijs hoger wordt door materiaaltekorten. \r\n\r\n### Trade-in\r\nWil jij voor één van de toestellen in de nieuwste Samsung Galaxy S-serie gaan als die uitkomt? Bedenk dan dat je huidige toestel nog geld kan opleveren als je hem inruilt. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zo kunnen bepaalde onderdelen gerecycled worden, waardoor ze een tweede leven krijgen. Via de site van [Recommerce](https://tradein.recommerce.com/#/mobiel/nl) kun je eenvoudig kijken voor hoeveel geld jij jouw toestel kunt inruilen. \r\n\r\n
\r\n Ga naar trade-in programma\r\n
\r\n\r\n\r\nDisclaimer: In dit artikel wordt gesproken over de Samsung Galaxy S-serie en varianten hierop. Dit is nog niet officieel bevestigd of aangekondigd door Samsung. \r\n\r\n\r\n---------------------------------\r\n\r\n### Samsung Galaxy Z Fold4 en Flip4\r\nDe nieuwe generatie vouwbare telefoons van Samsung zijn er! De [Galaxy Z Fold4]( https://www.mobiel.nl/smartphone/samsung/galaxy-z-fold-4-5g) en [Z Flip4]( https://www.mobiel.nl/smartphone/samsung/galaxy-z-flip-4-5g) zijn de geüpgrade toestellen van de Z Fold3 en de Z Flip3. Lees er hier alles over! \r\n\r\n### Verbeterd design\r\nLaat je niet van de wijs brengen door het slanke ontwerp van de nieuwe Z-toestellen. Zo kunnen zowel de Z Fold4 als de Z Flip4 tegen een stootje dankzij een metalen frame dat versterkt is met Armor Aluminium. Datzelfde materiaal is ook gebruikt voor het scharnier in beide toestellen, dat ook opnieuw is ontworpen en nu slanker en steviger is dan ooit. Dit is ook uitvoerig en onafhankelijk getest: zo gaf de Samsung Galaxy Z Fold4 na ruim 200.000 keer open- en dichtvouwen nog geen krimp en zou de Z Flip4 na vijf jaar lang 100x per dag open- en dichtvouwen nog volledig intact zijn. Daarnaast zijn de schermen van beide toestellen voorzien van Corning Gorilla Glass Victus+, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een barst in het scherm. Tot slot zijn beide Z-toestellen IPX8-gecertificeerd, waardoor je niet bang hoeft te zijn je telefoon in een regenbui te gebruiken.\r\n\r\n### Krachtpatsers\r\nZowel de Z fold4 als de Z Flip4 draaien op de meest geavanceerde processor wanneer ze verschijnen: de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Deze is nog krachtiger dan zijn voorganger en ook nog eens sneller en efficiënter in gebruik. Zo is de CPU met 14 verbeterd, de GPU met 59%, de NPU met 68% en de batterij met 12%. De batterij is in de Z Fold 4 qua accucapaciteit gelijk gebleven met de Z Fold3 (4400 mAh), maar de Z Flip4 is er wel op vooruit gegaan. Zo heeft de Z Flip4 een accucapaciteit van 3700 mAh in vergelijking met de 3300 mAh van de Z Flip3, wat betekent dat je 3 uur langer door kunt gaan.\r\n\r\n### Camera’s\r\nBij de Samsung Galaxy Z Flip4 is er voornamelijk wat veranderd in de camerafuncties. Zo beschikt de Z Flip4 over Nightmode waarmee je in het donker scherpere foto’s maakt, Quick Shot waarmee je snel een selfie maakt terwijl de telefoon is dichtgeklapt en Portrait Photo en Portrait Video om mooie portretten mee te schieten. Bij de Fold4 is de camera wel flink verbeterd. Zo is de 12 MP Wide camera van de Fold3 op de Fold4 een 50 MP camera en heeft de telelens 3x optische zoom en 30x space zoom, waardoor je jouw onderwerp dichterbij brengt zonder beeldverlies. \r\n\r\n### Flex Mode\r\nUniek aan de Z-serie is de Flex Mode. Met deze modus kun je de Z Fold4 gebruiken als een soort minilaptop. Vouw deze foldable half open en gebruik het bovenste scherm als een monitor en het onderste scherm als taakbalk of toetsenbord. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk notities op het onderste scherm erbij pakken als je videobelt. Met Multi Window kun je makkelijk verschillende apps in split screen openen. Sleep bijvoorbeeld een foto uit je mail naar een PowerPointpresentatie. \r\nDe Z Flip4 kan ook in Flex Mode, maar werkt net iets anders. Zo heb je Flex Cam, waarbij je het toestel in de 90-gradenstand zet en zo makkelijk handsfree selfies maakt of jezelf opneemt voor bijvoorbeeld TikTok-video’s. Ook kun je makkelijk videobellen in Flex Mode, de telefoon heeft namelijk geen steun nodig om rechtop te blijven staan. Leer meer over Flex Mode hier [link naar artikel Flex mode, zie onderaan pagina].\r\n\r\n### De slimste keuze: Samsung Galaxy Z Fold4 of Z Flip4?\r\nWil jij een compacte telefoon die altijd in je broekzak past en ben je meer van jezelf filmen? Dan raden we je aan om te gaan voor de Samsung Galaxy Z Flip 4. Wil je jouw telefoon meer gebruiken als mini laptop en een groot scherm hebben om bijvoorbeeld films op te kijken? Dan is de Z Fold4 meer voor jou.\r\n\r\n### Verschillen Samsung Galaxy Z Fold4 en Z Flip4 op een rij\r\n| | **[Galaxy Z Flip4]( https://www.mobiel.nl/smartphone/samsung/galaxy-z-flip-4-5g)** | **[Galaxy Z Fold 4]( https://www.mobiel.nl/smartphone/samsung/galaxy-z-fold-4-5g)** |\r\n| --- | :--- | :---\r\n| Afmetingen opgevouwen| 84.9 x 71.9 x 17.1/15.9 mm | 155.1 x 67.1 x 15.8-14.2 mm\r\n| Afmetingen uitgevouwen| 165.2 x 71.9 x 6.9 mm | 155.1 x 130.1 x 6.3 mm\r\n| Scherm voorkant | 1.9 inch (Super AMOLED) | 6.2 inch (HD+ Dynamic AMOLED)\r\n| Scherm uitgevouwen | 6.7 inch (Dynamic AMOLED) | 7.6 inch (QXGA+ Dynamic AMOLED)\r\n| Camera's achterop | Ultra Wide (12 MP), Wide (12 MP) | Ultra Wide (12 MP), Wide (50 MP), Tele (10 MP)\r\n| Camera's voorop | 10 MP | 4 MP Under Display \r\n| Intern en werkgeheugen |8 GB + 128 GB/ 8 GB + 256 GB/ 8 + 512 GB| 12 GB + 256 GB/ 12 GB + 512 GB\r\n| Processor | Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm)| Snapdragon 8+ Gen 1\r\n| Batterij |3700 mAh (Dual)| 4400 mAh\r\n\r\n\r\n \r\n","column":{"name":"Aankondigingen & Geruchten"},"imageUrl":"https://mobiel-content.imgix.net/2su3yf3p6y0c5abyyogc4y7lklpq","indexable":true,"lead":"Op zoek naar een nieuwe Samsung Galaxy telefoon of wil je de laatste geruchten lezen rondom de Samsung Galaxy series? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy-lijnen.","metaDescription":"Op zoek naar het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy telefoons? In dit artikel lees je nu alles over de geruchten van de opvolger van de Samsung Galaxy S22-serie.","metaTitle":"Alles over Samsung Galaxy telefoons","publicationDate":"2023-01-05T10:50:00.000+01:00","relatedArticles":[{"slug":"samsung-galaxy-s22-vs-s21","title":"Samsung Galaxy S22 vs S21"},{"slug":"geheugen-vrijmaken-android","title":"Geheugen vrijmaken op je Android-telefoon"},{"slug":"android-13-update","title":" Alles over Android 13"},{"slug":"dit-zijn-de-slimme-keuze-weken","title":"Aantrekkelijke deals tijdens de Slimme keuze-weken"},{"slug":"samenwerking-50plusmobiel","title":"50+ Mobiel en Mobiel.nl gaan samenwerken"}],"slug":"nieuwe-samsung-galaxy-smartphones","title":"Alles over nieuwe Samsung Galaxy telefoons "}}; window.__STATIC_ROUTE_PATH__ = '/nieuws/:article';