4,7/5
Trustpilot 47.807 reviews

Geruchten over de nieuwe Galaxy Z Fold 3

Aankondigingen & Geruchten

Sinds de introductie van de Galaxy Note-serie in 2011 komt de fabrikant ieder najaar trouw met een gloednieuwe Galaxy Note-serie. Volgens Ice Universe, die vaak op de hoogte is van de laatste Samsung-geruchten, is dat vanaf nu verleden tijd en komt er geen nieuwe Galaxy Note 21 dit jaar. Wat we wel kunnen verwachten? Daar laat Samsung nog niets over kwijt. Er wordt veel gesproken over de mogelijke komst van nieuwe vouwbare Samsungs; een opvolger voor de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold2.

Geruchten over de Samsung Galaxy Fold 3

Diverse smartphonelekkers zijn er van overtuigd dat de eerstvolgende grote telefoonlancering van Samsung die van de Galaxy Fold 3 zal zijn. Een opvouwbare smartphone die de Galaxy Fold 2 mag opvolgen. Wij zetten hieronder de belangrijkste geruchten over de specificaties van deze vouwbare Samsung op een rij.

De naam: Galaxy Z Fold 3?

Hoe de opvouwbare opvolger van de Galaxy Z Fold 2 zal gaan heten weten we nog niet, maar een veelgenoemde naam is de Galaxy Z Fold 3. Dit zou ook een logische opvolger zijn na de namen Z Fold en Z Fold 2. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat Samsung een andere weg in zal slaan als het op de naam aankomt. Voor het gemak noemen we het toestel hieronder dan ook de Z Fold 3.

Camera’s Galaxy Z Fold 3

Drie camera’s achterop moeten zorgen voor prachtige plaatjes. De cameraset bestaat uit drie sensoren van 12 megapixels. Het gaat om een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een telelens voor twee keer optisch zoomen zonder kwaliteitsverlies. Spectaculair is de selfiecamera die wordt verwacht; deze zou namelijk in het beeldscherm verwerkt zijn en tot 40% meer licht doorlaten voor heldere foto’s en meer details.

Veeg- en knijpfuncties Galaxy Z Fold 3

Vorig jaar heeft Samsung een octrooi ingediend voor een vouwbare telefoon met gebarenbediening ter vervangen van de fysieke knoppen. Voor een fijnere gebruikservaring én een dunner design u dit een mooie technologie zijn. zoDoor simpele veeg- en tikbewegingen, die (deels) door de gebruiker zelf zijn in te stellen, is het toestel dan te bedienen. Of deze functie ook in de Galaxy Fold 3 zal zitten blijft nog een verrassing, maar dat het iets is waar Samsung aan werkt is zeker niet ondenkbaar.

Meer specificaties

Naast informatie over de camera gaan er meer geruchten in de rondte. Naar verluidt krijgt de telefoon een 6.2 inch scherm met een razendsnelle verversing van 120 Hz. Het design is langwerpig en smal. Aan de binnenkant zit een tweede AMOLED-scherm van 7.5 inch, met ook 120 Hz verversingssnelheid. Verder zouden beide schermen een HDR10+-certificaat krijgen. Met een accucapaciteit van 4400 mAh zou je met gemak de dag door moeten komen. Volgens geruchten zou het toestel verder over 5G beschikken en AKG-speakers hebben.

Ook lijkt het erop dat het toestel spatwaterdicht wordt. Dankzij de toevoeging van sterk Ultra Thin Glass moet het ook mogelijk worden om de Z Fold 3 met S Pen te bedienen. Zo zien we toch iets terug uit de bekende Note-serie.

Galaxy Fold 3 kopen

Wanneer we de derde generatie van de Z Fold precies kunnen verwachten is nog niet bekend. Een datum die rondcirculeert voor de dag waarop de Fold 3, en mogelijk ook de Galaxy Z Flip, worden angekondigd is 19 augustus 2021.

Mogelijk ook een Galaxy Z Flip in augustus

Als we nieuwssite LetsGoDigital mogen geloven, verschijnt er tegelijk met de Galaxy Fold 3 ook een nieuwe Galaxy Z Flip-variant. Het zou waarschijnlijk gaan om een Galaxy Z Flip 3, wat betekent dat de Galaxy Z Flip 2 wordt overgeslagen. Het gerucht gaat dat Samsung deze keuze maakt om de twee series voor vouwbare telefoons gelijk te trekken.

Vernieuwingen Galaxy Z Flip 2/3

Wat de verbeteringen betreft, beweren bronnen dat hij een groter scherm krijgt en een triple camera. Daarnaast zou je de keuze krijgen uit de kleuren zwart, beige, groen en paars. Ook wordt verwacht dat je de telefoon kan bedienen met een S-pen, zoals ook bij de Note-serie mogelijk is. Verder is er nog weinig bekend over een mogelijke nieuwe Z Flip. Nog even geduld dus!


De Samsung Galaxy S21 (Plus, Ultra): aangekondigd in februari 2021

De Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus en Samsung Galaxy S21 Ultra zijn begin 2021 gelanceerd. Voor één van deze telefoons gaan is een slimme keuze, want de Samsungs zijn voorzien van allerlei gemakken waar je blij van wordt. Geniet bijvoorbeeld van eindeloze cameramogelijkheden, een premium design en krachtige prestaties. Ook kan je er snel mee internetten op het 5G-netwerk en gaat je batterij de hele dag mee.

Alles over de Samsung Galaxy S21 in één minuut:

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 08-06-2021