4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.880 reviews

Smartphonetrends voor 2022

Nieuwe ontwikkelingen

Een nieuw jaar brengt niet alleen nieuwe telefoons, maar ook nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Wat worden de telefoon trends van dit jaar? En welke ontwikkelingen mag je écht niet missen? In dit artikel nemen we je mee langs alle smartphonetrends voor 2022.

Opvouwbare telefoon

Vorig jaar voorspelden we dat opvouwbare telefoons dé trend van 2021 zou worden. Toch bleef een grote doorbraak in Nederland uit. Ook in 2022 komt de opvouwbare telefoon daarom in ons trendlijstje voor. Het hoge prijskaartje is de voornaamste reden dat Nederlandse consumenten nog niet massaal aan de opvouwbare telefoon gaan. Er zijn echter steeds meer fabrikanten die opvouwbare smartphones produceren, waardoor de prijzen een stuk lager worden. Het is nu nog te vroeg om te voorspellen of de opvouwbare telefoon in 2022 de weg naar het grote publiek gaat vinden, maar hij zal zeker in populariteit stijgen.

NFC

NFC-technologie stijgt elk jaar weer in populariteit. Een nieuwe trend is het dus niet, maar wel een met ontzettend veel groeipotentieel. Steeds meer mensen gebruiken NFC technologie om in winkels met een smartphone te betalen. Naar verwachting zal dit, doordat de voorkeur van veel mensen naar contactloos betalen uitgaat, in 2022 alleen maar meer worden. NFC heeft echter nog veel meer mogelijkheden. Zo kan de technologie gebruikt worden als toegangspas voor kantoorgebouwen en hotels, kun je NFC gebruiken om je smartphone aan sommige apparaten te koppelen en vervangt NFC langzaam de QR-code. Gebruik jij deze technologie al?

Ontwikkeling 5G

Veel mensen in Nederland maken inmiddels gebruik van het 5G-netwerk. Grote verschillen met 4G merken we echter nog niet. Dat is niet zo gek, want het volledige potentieel van 5G wordt nog lang niet benut. Gelukkig gaat daar in 2022 verandering in komen. Dit jaar gaan we niet alleen met nieuwe ontwikkelingen te maken krijgen, maar worden ook de hoge frequentiebanden geveild. Momenteel zijn deze nog bezet, waardoor 5G nog lang niet zo snel is als het zou moeten zijn.

Langere batterijduur

Heb jij weleens met een lege telefoon in de middle of nowhere gestaan? Of kon je tijdens een lange treinreis niet op je telefoon omdat je batterij er halverwege mee ophield? Dan ben je vast bekend met de frustraties die een lege telefoon met zich mee brengt.

Gelukkig doen fabrikanten er ook in 2022 weer alles aan om dit te verbeteren. En met succes! De iPhone 13 Pro Max heeft zelfs een batterijduur van ruim 20 uur. De nieuwste smartphones hebben niet alleen een steeds hogere batterijcapaciteit, ze worden ook steeds sneller opgeladen. Veel telefoons zijn al binnen een uur volledig opgeladen. Zo kun je binnen een mum van tijd weer van je telefoon genieten.

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 1/7/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht