4,7/5
Trustpilot 49.467 reviews

Met deze apps vind je de leukste achtergronden voor je telefoon

Inspiratie

Heb je al járen dezelfde achtergrond op je telefoon? Een hele oude foto of zelfs nog de standaard achtergrond van de fabrikant? Tijd voor een nieuwe look. Er zijn talloze mooie wallpapers te vinden die je telefoon een stukje persoonlijker maken. Met deze apps vind je de leukste achtergronden voor je startscherm en vergrendelscherm.

WonderWall

Een toffe selectie van landschappen als achtergrond vind je op WonderWall. De app werkt samen met fotografen, waardoor ze unieke afbeeldingen leveren die je niet terugvindt in andere apps. Maak je eigen collectie wallpapers door ze toe te voegen aan je favorieten. De app wordt gewaardeerd door gebruikers en krijgt 4,4 sterren in de Play Store van Google.

Download WonderWall: Android / iOS


Backdrops

Een van de beste apps voor wallpapers is Backdrops. Kies uit honderden originele achtergronden die met de hand zijn gemaakt. Elke dag wordt er een achtergrond van de dag gedeeld. Geniet van allerlei soorten achtergronden van hoge kwaliteit. Van patronen tot landschappen, abstracte kunst, het heelal, geometrie en meer. Houd je favorieten gemakkelijk bij de hand door ze te liken.

Download Backdrops: Android / iOS niet beschikbaar


Zedge

De keuze is reuze bij Zedge, met meer dan 11.000 mooie achtergronden voor je telefoon om uit te kiezen! Blader door de diverse categorieeën met hoge resolutie afbeeldingen. Daar móet wel iets bij zitten wat bij jouw past. Zedge heeft overigens meer te bieden dan alleen achtergronden. Ook toffe thema’s, ringtones en notificatiegeluiden vind je in de app.

Download Zedge: Android / iOS


Forest Live Wallpaper

Ga voor een live achtergrond met de app Forest Live Wallpaper voor Android. Met een live wallpaper zie je animaties op je thuisscherm. Met allerlei instellingen kan je jouw bos aan je wensen laten voldoen. Laat bijvoorbeeld de lucht veranderen en de bomen bewegen door de wind. Kies een seizoensgebonden thema, die je ieder seizoen gemakkelijk kunt wijzigen. Ook kan je automatisch wisselen tussen dag en nacht. Een achtergrond die niet snel verveeld!

Download Forst Live Wallpaper: Android / iOS niet beschikbaar


Pimp Your Screen

Je eigen, exclusieve smartphone-achtergrond maken? Dat kan met de app Pimp Your Screen. Er zijn tien verschillende thema’s in de app te vinden. De achtergronden kan je naar eigen smaak aanpassen met tekst, kalenders, frames en eigen foto’s. Met de previewfunctie kun je alvast zien hoe het resultaat eruit ziet op jouw telefoon.

Download Pimp Your Screen: iOS / Android niet beschikbaar


Geen app, maar ook leuk: een persoonlijke foto uit je fotorol

Naast bovenstaande apps kan je je telefoon natuurlijk ook personaliseren met een leuk kiekje uit je archief. Die ene leuke vakantiefoto of een foto van je favoriete viervoeter als achtergrond instellen? Navigeer als je een iPhone hebt naar de app Foto's, tik op de foto die je wilt gebruiken en klik vervolgens op het pijltje links onderin. Tik daarna op 'Gebruik als achtergrond'. Heb je een Android-telefoon? Ga dan naar Galerij en navigeer naar de foto die je als achtergrond wil instellen. Tik vervolgens op het pictogram van de drie puntjes en tik op 'Instellen als achtergrond'. Voilà, jouw achtergrond is aangepast!

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 9/1/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht