4,7/5
Trustpilot 49.069 reviews

De 3 beste gratis budgetapps voor je telefoon

Inspiratie

Lukt het je maar niet om te (be)sparen? Hou dan een online huishoudboekje (ook wel ‘kasboekje’) bij! Met deze 3 budget apps (+ bonustip) zie je snel waar je geld naartoe gaat. Geen ingewikkelde rekensommen en eindeloze Excelbestanden – gewoon een mooi en handig overzicht van al je uitgaven. Bovendien zijn alle basisversies van deze apps gratis. Want we zijn niet voor niets on a budget, hè?

1. GRIP van ABN (of de budget app van je eigen bank)

ABN, ING, Rabobank, maar ook de wat kleinere banken als Triodos en ASN hebben apps die al je uitgaven automatisch indelen in categorieën. Zo wordt elke euro die je uitgeeft in of overmaakt naar bijvoorbeeld de ZARA, H&M of Zalando automatisch ingeboekt onder ‘Kleding’, zonder dat je daar zelf nog iets voor hoeft te doen. Zit je bijna aan het bedrag dat je per maand aan kleding wil uitgeven? Dan krijg je een pushbericht. Vooral GRIP van ABN Amro krijgt goede reviews en is ook (gratis) te gebruiken als je klant bent bij Rabobank, Bunq, SNS Bank, ING en Regiobank.

Download GRIP voor iOS / GRIP voor Android

2. Dyme Budget & Huishoudboekje

Dyme belooft je binnen 1 minuut inzicht te geven in al je inkomsten en uitgaven. Ook deze app kun je koppelen met bijna alle Nederlandse banken en doet een hele hoop werk voor je. Bovendien geeft ‘ie ook slimme suggesties, bijvoorbeeld welke abonnementen je beter kunt stop- over overzetten om geld te besparen.

Download Dyme voor iOS / Dyme voor Android

3. Buddy

Buddy valt op door het mooie en duidelijke design. Door de handige grafieken en knoppen zie je snel hoeveel je deze maand (of zelfs vandaag!) nog te besteden hebt. Ook kun je met deze app heel snel je budgetten delen met je partner of met een hele groep. Heel handig als je een gezamenlijk spaardoel hebt, zoals een nieuwe bank voor in je (studenten)huis. De app is helaas (nog) niet voor Android beschikbaar; een goed alternatief is dan de veel populaire app Spendee. Die heeft de meeste van deze functies ook (ook beschikbaar voor iOS).

Download Buddy voor iOS / Spendee voor Android / Spendee voor iOS

Bonustip: WieBetaaltWat

WieBetaaltWat is geen huishoudboekje, maar een soort ‘Tikkie voor gevorderden’. Je houdt er makkelijk mee bij van wie je nog geld terugkrijgt als er meerdere mensen kosten hebben gemaakt. Ideaal als je met je vrienden avondje gaat stappen of naar een festival vertrekt en wil bijhouden wie er wat aan wie moet betalen. Voer je gemaakte kosten in en de app maakt automatisch een eindafrekening, met voor iedereen een handig betaalverzoek.

Download WieBetaaltWat voor iOS / WieBetaaltWat voor Android

Meer lezen

Wil je meer lezen over de handige functies op jouw smartphone? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 6/21/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht