4,7/5
Trustpilot 49.164 reviews

Top 5 datingapps voor je telefoon

Slimme tips

De dating app: voor de één de beste ontdekking van de 21e eeuw, voor de ander pure horror. In dit artikel hebben we de populairste dating apps voor je op een rijtje gezet. Het enige wat je zelf nog moet regelen is de date. ;-)

1. Tinder

Als een app een eigen werkwoord heeft weet je zeker dat ‘ie goed gebruikt wordt. Tinderen is heel makkelijk: maak een gratis profiel aan en blader dan door profielen binnen de door jou gekozen afstand. Lijkt iemand je leuk, dan swipe je naar rechts. Niet geïnteresseerd? Dan naar links. Als jullie alletwee naar rechts hebben geswipet kun je beginnen met chatten. Met Tinder Plus of Tinder Gold krijg je tegen betaling allerlei extra opties, zoals het ongedaan maken van je swipe naar links.

Download Tinder voor iOS / Download Tinder voor Android

2. Bumble

Bumble lijkt vanwege het vele swipen op Tinder, alleen ligt het initiatief in deze dating app nadrukkelijk bij vrouwen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de achtergrond van de CEO, Whitney Wolfe Herd, die mede-oprichter was van Tinder en daar op een vervelende manier is vertrokken. De app werkt eenvoudig: ben je hetero en hebben jullie een match omdat jullie allebei naar rechts hebben geswipet, dan is het aan de vrouw om het eerste berichtje uit te sturen. De man heeft dan 24 uur de tijd om te reageren. Met een betaald abonnement kun je wat tijd rekken. En bij een match tussen twee mannen of twee vrouwen kun je meteen met chatten beginnen.

Download Bumble voor iOS / Download Bumble voor Android

3. Happn

Deze dating app werkt op basis van locatie. Leuke ober gespot? Of heb je al een tijdje een crush op diegene die ook in alle vroegte de trein naar Amsterdam pakt? Duimen dat ‘ie ook een Happn-profiel heeft! In deze app zie je namelijk de profielen van mensen waarbij je in de buurt was (of misschien nog wel bent!). Wees niet bang voor stalkers: chatten gaat alleen als je elkaar allebei geliket hebt. Je kunt trouwens ook aangeven dat je niet geïnteresseerd bent of iemand helemaal blokkeren.

Download Happn voor iOS / Download Happn voor Android

4. Inner Circle

Deze dating app werkt op uitnodiging en was voor een korte periode dus nogal exclusief. Tegenwoordig heeft zo’n beetje iedereen met een Tinder-profiel er ook wel eentje op Inner Circle. Het grote verschil ten opzichte van andere dating apps is dat je hier ook een soort nieuwsfeed hebt (net als op Instagram) en direct met iemand kan chatten (dus zonder eerst te matchen). Dat kun je overigens ook gewoon uitzetten als je dat niet zo fijn vindt.

Download Inner Circle voor iOS / Download Inner Circle voor Android

5. Raya

Een andere dating app met streng toelatingsbeleid is Raya. De app is alleen voor iOS. Behalve Monica Geuze kun je er naar verluid ook zomaar Channing Tatum, Demi Lovato en andere celebrities op tegenkomen. In tegenstelling tot Inner Circle wordt je hier alleen toegelaten als een voltallige commissie je geschikt bevonden heeft. Maar die kans is klein: slechts 8% van alle aanvragen wordt goedgekeurd en wereldwijd staan er zo’n 100.000 mensen op de wachtlijst. Wat de criteria precies zijn is niet helemaal duidelijk, maar het schijnt wel te helpen als je een knappe kop, een grote zak met geld en flink wat volgers hebt. Ach: niet geschoten is altijd mis, toch?

Download Raya voor iOS

Meer tips

Channing Tatum aan de haak geslagen? Misschien is ons artikel over de 3 beste vertaalapps voor je telefoon dan wel wat voor jou. Of kijk eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. En schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je elk nieuw artikel meteen in je mailbox

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 5/19/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht