4,7/5
Trustpilot 49.467 reviews

Deze mensen zijn de grootste brokkenpiloten met hun smartphonescherm

Onderzoek

Je kent ze wel: mensen die ál-tijd met een kapot smartphonescherm rondlopen. Maar welke telefoongebruikers zijn die grote brokkenpiloten nou eigenlijk? Zijn dit vooral gebruikers van een bepaald merk? Laten mannen of vrouwen hem vaker sneuvelen? En zijn het vaker tieners of ouderen met krassen en barsten op hun telefoon? Wij gingen op onderzoek uit!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

We kunnen wel stellen dat we onze telefoon vaker laten vallen dan ons lief is. Een kleine 10% van de ondervraagden laat zijn telefoon zelfs dagelijks op de grond stuiteren. Een kwart van de mensen doet dit gemiddeld wekelijks en nog een kwart van de ondervraagden laat zijn toestel maandelijks uit zijn handen glippen. Toch is er ook een groep erg voorzichtig met zijn telefoon: 30% van de ondervraagden geeft aan dat zijn/haar telefoon zelden uit de handen glipt en 4,2% beweert dat dit nooit gebeurt.

1 op de 3 mensen een kapot beeldscherm

Merkwaardig is dat 1 op de 3 ondervraagden op dit moment met een kapot beeldscherm rondloopt. Bij ruim 10% van hen is zelfs de helft tot driekwart van het beeldscherm beschadigd. Bijna 70% van de ondervraagden met een gebroken toestel heeft dit binnen het eerste jaar opgelopen en bij ruim een vijfde van de brokkenpiloten gebeurde dit tussen 1 en 2 jaar na aankoop.

Binnen 1 maand kapot

Sommige klunzen laten hun telefoonscherm wel heel snel na aankoop in stukken vallen. 13,5% van de ondervraagden die ‘m kapot liet vallen, deed dit namelijk al in de eerste maand. We zien dat het binnen deze tijd veruit het vaakst mis gaat bij Samsung-gebruikers. Ruim 6% van alle respondenten met een Samsung gaven aan hun scherm binnen een maand al kapot was gevallen. Opvallend is dat maar 1% van de iPhone-gebruikers aangaf dat hun beeldscherm binnen deze korte periode sneuvelde.

Gebruikers van dit merk zijn de grootste brokkenpiloten

Maar welke telefoongebruikers zijn nou eigenlijk de grootste brokkenpiloten? We ontdekten dat mensen met een Samsung-smartphone het vaakst de pineut zijn met hun huidige toestel. Ruim 35% van de Samsung-gebruikers geeft aan nu een barst in het scherm te hebben. Ook mensen met een LG, Huawei en Motorola lopen vaak met een barst rond, met allen een gemiddelde van 32%. Apple-gebruikers houden hun scherm een stuk vaker heel: slechts 20% van hen heeft op dit moment een gebroken iPhone-scherm. Mensen met een OPPO-smartphone zijn het zuinigst op hun scherm.

Geen driemaal is scheepsrecht

Sommigen lijken niet van een eerdere valpartij te hebben geleerd en lieten hun voormalige telefoons zelfs drie keer of meer kapot vallen. Dit overkwam mensen met een LG-smartphone het vaakst. Met een percentage van 33% staan zij bovenaan, gevolgd door Xiaomi-gebruikers met 29%. Hoewel Samsung-gebruikers op dit moment vaak met een kapot scherm rondlopen, heeft 'maar' 13% van hen 3 of meer beeldschermen laten barsten.

Vrouwen versus mannen

We horen je denken: zijn het vaker mannen of vrouwen die de dupe zijn? De verschillen hierin zijn klein, maar vrouwen zijn met hun huidige telefoon toch nét iets vaker de klos met krassen en barsten dan mannen. Uit het onderzoek blijkt dat 32% van de vrouwen momenteel een kapot scherm heeft, tegenover 28% van de mannen.

Hier wonen de grootste brokkenpiloten

Wanneer we kijken naar waar de brokkenpiloten vandaan komen, zien we dat vooral Friezen opvallend veel moeite hebben om hun scherm heel te houden. Maar liefst 48% van de mensen uit Friesland heeft op dit moment geen heel scherm meer. Oeps, dat is bijna de helft! Ook de Zeeuwen zijn er niet bepaald goed in, want 40% van hen loopt met krassen en barsten rond. Op de derde plek staan de Utrechters met ruim 35%. Mensen uit Flevoland zijn overigens verrassend voorzichtig met hun smartphone. Maar 7% van hen de mensen uit deze provincie gaf aan een kapot scherm te hebben.

Hoe ouder, hoe voorzichtiger

Een opvallend resultaat is dat 55+-ers aanzienlijk minder vaak met krassen en barsten in hun scherm rondlopen dan mensen van andere leeftijden. Slechts 9% van de 55+-ers heeft schade aan het beeldscherm. Deze groep laat hun telefoon dan ook aanzienlijk minder vaak op de grond vallen dan jongere smartphonegebruikers. Millenials van 26-35 jaar komen er het slechtst vanaf. Met een percentage van 36% zijn er binnen deze leeftijdsklasse het meeste mensen met een kapot beeldscherm. Als het op voorzichtigheid aankomt kunnen we dus nog een hoop leren van Generatie X en de babyboomers.


Bescherm je smartphone

Heb jij je smartphone weleens kapot laten vallen? Voorkom dat jouw huidige smartphone kapot valt en bescherm hem met een screenprotector en hoesje. De verzending van accessoires is bij Mobiel.nl gratis.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 8/11/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht