4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.881 reviews

Populairste podcasts van dit moment

Slimme tips

Van gesprekken over koetjes en kalfjes tot waargebeurde verhalen, podcasts zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Wij hebben daarom de populairste podcasts van dit moment voor je op een rijtje gezet.

De zwarte dag van Hans

In ‘de zwarte dag van Hans’ neemt journalist Koen Voskuil je mee in een onderzoek naar de schimmige dood van een oud-inlichtingenmedewerker. Samen met een team van deskundigen probeert Koen antwoorden te vinden op vragen als: Wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis? Wanneer en hoe is Hans van de Ven overleden? En welke zakelijke belangen speelden een rol? Deze podcast is elke week te beluisteren en is een productie van het AD en aangesloten regiokranten.

Luister naar de zwarte dag van Hans

De Universiteit van Nederland

Hoe werkt een zwarte doos? Is het nou patat of friet? Waarom willen bedrijven ineens de wereld redden? In colleges van de Universiteit van Nederland beantwoorden de beste wetenschappers in slechts 15 minuten de meest spraakmakende vragen. Zo leer je waarom juist jij aantrekkelijk bent voor muggen en komt zelfs verliefdheid van dieren voorbij. Door het luisteren van deze podcast heb je altijd een leuk feitje te vertellen. Of je nu met je collega’s aan het lunchen bent of een leuke date hebt!

Luister naar de Universiteit van Nederland

Weer een dag

In de podcast ‘weer een dag’ nemen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman je mee in hun dagelijkse telefoongesprekken. In slechts 12 minuten nemen ze niet alleen het nieuws met je door door, maar klagen ze tussendoor ook over het leven, vieren ze successen en halen ze herinneringen op. Elke dag weer.

Luister naar weer een dag

Geuze en Gorgels

Monica Geuze (26) en Kaj Gorgels (31) hebben eigenlijk geen problemen meer en zien dat nu als hun First World Problem. Wat doe je als je zelf geen problemen meer hebt? Juist, anderen helpen! In dit seizoen van de podcast Geuze en Gorgels helpt het duo je met je problemen. Elke aflevering wordt afgesloten met een op maat gemaakt advies van zowel Monica als Kaj en strijden ze onderling om de titel van de beste First World Problem solver.

Luister naar Geuze en Gorgels

Lang verhaal kort

Vind jij het nieuws soms wat langdradig en weet je na 100 berichtgevingen niet meer wat de kern van het verhaal is? De podcast ‘lang verhaal kort’ vertelt in slechts vijf minuten alles wat jij moet weten over een actueel onderwerp. Zo kun je het nieuws niet alleen beter volgen, maar kun je ook met je collega’s meepraten. Van het nieuws over de oorlog in Oekraïne tot het effect van juice channels en de gevolgen van de grootste vogel griepgolf ooit. Je vindt het elke werkdag rond 17:00u bij ‘lang verhaal kort’.

Luister naar lang verhaal kort

Partners in crime

In de podcast ‘partners in crime’ gaat crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek in gesprek met vakgenoten. Ze praten over hoogte- en dieptepunten in hun carrière én de zaken die ze tot op heden het meest zijn gebleven. Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarnaast wordt er een uniek kijkje achter de schermen van deze wereld gegeven en leer je nieuwe zaken kennen. Dit seizoen gaat Kees in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch.

Luister naar partners in crime

Vriendinnen

Deze vier vriendinnen hebben regelmatig een girls night en vertellen en vragen elkaar alles. Van relaties en seks tot moeder worden en het kopen van een huis. Elke vrijdag staat er weer een nieuwe aflevering vol herkenbare onderwerpen voor menig vrouw klaar. Komen deze vriendinnen je bekend voor? Dat kan kloppen! Je kunt ze namelijk ook kennen uit de drie-wekelijkse podcast afleveringen van Seks, Relaties en Liefdes! van Nynke Nijman.

Luister naar vriendinnen

Echt gebeurd

In de podcast ‘Echt Gebeurd’ vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor ‘Echt Gebeurd’ is deels afgekeken van het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij deze Amerikaanse podcast wordt er bij ‘Echt Gebeurd’ ook elke maand door iemand voorgelezen uit zijn of haar puberdagboek.

Luister naar echt gebeurd

Omdenken

In de ‘Omdenken’ podcast voert Berthold Gunster openhartige gesprekken over de problemen van mensen. Hoe kunnen ze deze laten verdwijnen? En hoe kun je er een positieve draai aan geven? Omdenken-grondlegger Berthold Gunster en zijn team staan elke dag met interactieve shows of webinars voor organisaties. Inmiddels zijn er 750.000 mensen getraind, 13 boeken geschreven, elk jaar een nieuwe scheurkalender en zijn ze bezig met alweer het 5e seizoen van deze podcast. Genoeg te luisteren dus!

Luister naar omdenken

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 4/6/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht