4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.598 reviews

De top 5 apps voor het OV

Slimme tips

In de ochtend pak je de trein naar je werk of studie en op zaterdagmiddag pak je de tram naar je favoriete terras. Reis jij vaak met het openbaar vervoer? Dan biedt een OV-app met realtime reisinformatie uitkomst. Wij hebben de top 5 OV apps voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij voortaan zorgeloos op pad.

NS Reisplanner

De NS is zonder twijfel de bekendste en misschien wel grootste vervoerder van ons land. Niet gek dus dat deze vervoerder een eigen app heeft. Binnen deze app kun je niet alleen de treintijden en perrons opzoeken, maar ook zien hoe duur je reis wordt of een kaartje kopen. In de NS reisplanner kun je ook zien op welk perron je moet overstappen en hoeveel tijd je er nog voor hebt. Kun je gelijk checken of je nog even langs de Starbucks of AH To Go kunt.

Helaas zijn er geregeld storingen in het openbaar vervoer. Wil je hier al van te voren van op de hoogte zijn? In de app wordt een actueel storing overzicht bijgehouden zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Zou zonde zijn als je een kwartier te vroeg op het station bent, toch?

Je kunt NS Reisplanner downloaden via de Google Play Store en de App Store

9292

9292 is één van de meest bekende OV-apps. In deze app vind je direct de snelste route. Of dit nu met de bus, metro, tram, trein of veerpont is. Je voert je vertrekadres en bestemming in en ziet in slechts één klik wat de beste opties zijn. Hou jij niet van de tram of reis je juist het liefst met de bus? Dan kun je deze vervoersmethode gemakkelijk uitzetten. Zo pas je je reis helemaal naar wens aan.

Heb je alleen een adres en weet je niet welke halte daar in de buurt zit? 9292 zoekt het voor je op en selecteert gelijk de snelste looproute. Ben jij wat moeilijker ter been of wil je onderweg nog een broodje of koffie to go scoren? Selecteer via ‘opties’ dan een route waarbij je minder hoeft te lopen of juist een rolstoel toegankelijke reis. Via een schuifje selecteer je vervolgens hoeveel extra overstaptijd je wil. Om de app compleet te maken is de app natuurlijk ook voorzien van handige informatie zoals reiskosten, eventuele vertragingen en overstaptijden.

Je kunt 9292 downloaden via de Google Play Store en de App Store

Rijden de Treinen

In Nederland heerst er altijd een grote en belangrijke vraag, namelijk: rijden de treinen wel? Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je met je goede gedrag netjes op het perron staat en de trein ineens niet rijdt. Waarschijnlijk best vaak. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met de app ‘Rijden de treinen’ ben jij altijd op de hoogte van de laatste updates. Komt de trein wel? Rijdt hij op tijd of zijn er storingen, stremmingen of vertragingen? Met deze app vind je altijd de beste reisoptie en voorkom je dat je voor Jan met de korte achternaam op het perron staat te wachten.

Rijden de Treinen is te downloaden in de Google Play Store en de App Store

Moovit

I like to Moovit, Moovit.. Ben jij in een andere stad maar heb je geen idee welke bus je moet hebben? Dan is Moovit de app voor jou. Deze app toont welke lokale bus je moet hebben en laat realtime zien wanneer de trein, metro, ferry, tram of bus bij de halte aankomen. Ga jij op vakantie en stress je nu al om het openbaar vervoer? Geen zorgen! Deze app is namelijk wereldwijd in meer dan 80 landen te gebruiken. Of je nu naar de Big Ben, een biergarten in Berlijn of naar de Eiffeltoren wil. Moovit zorgt dat je er komt.

Moovit is te downloaden in de Google Play Store en de App Store

Google Maps

Google Maps is een multifunctionele app die je voor van alles kunt gebruiken. In deze app zie je namelijk direct alle mogelijke routes en vervoersopties. Of je nu met de benenwagen bent, in de auto zit of juist met het openbaar vervoer reist. De app vertelt je stap voor stap welke bussen of metro’s je moet nemen en waar je moet overstappen. Nog een stukje lopen? Ook dan stippelt Google Maps de route voor je uit.

Google Maps is te downloaden in de Google Play Store en de App Store

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 6/29/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht