4,7/5
Trustpilot 48.836 reviews

Alles over Android Auto

Nieuwe ontwikkelingen

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Android Auto. Met dit nieuwe besturingssysteem van Google verbind je jouw Android smartphone met het grote scherm in je auto - als je die hebt, natuurlijk. Daarna kun je er via je smartphone mee navigeren, muziek op luisteren en inkomende telefoontjes en appjes mee beantwoorden.

Wat is Android Auto?

Android Auto is het antwoord van Google op Apple CarPlay, dat iPhone-gebruikers al een paar jaar in veel auto’s kunnen gebruiken. Heb je een nieuwere auto met een scherm in het middenconsole? Via Android Auto verbind je jouw Android smartphone in een oogwenk met dit grotere scherm. Je ‘deelt’ dan alle apps die je op je telefoon hebt staan, dus je hebt je smartphone in feite niet meer nodig om je favoriete afspeellijsten op Spotify af te spelen, of snel naar huis te navigeren met Google Maps. Sommige ingebouwde audiosets, bijvoorbeeld die van Blaupunkt en JVC, kunnen via Android Auto ook verbinding met je telefoon maken.

Android Auto Nederland

Sinds dit jaar (2021) is Android Auto officieel in Nederland beschikbaar. De interface is nu ook helemaal in het Nederlands en de meeste grote automerken ondersteunen deze handige dienst van Google.

Voor welke auto’s is Android Auto geschikt?

Android Auto wordt door verschillende bekende automerken ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan Renault, Audi, Volkswagen en Suzuki. Op dit moment (einde 2021) is er ondersteuning voor meer dan 500 modellen van verschillende fabrikanten. Op de website van Android kun je een uitgebreide lijst vinden van auto’s en stereosets die nu worden ondersteund, maar ook van auto’s die binnenkort ondersteuning bieden.

Android Auto downloaden

Heb je een Android smartphone met Android 10 of later? Dan staat Android Auto standaard op je toestel geïnstalleerd. Heb je toestel met een oudere versie? Via onderstaande link kun je de app downloaden en installeren.

Download Android Auto

Meer tips

Meer nieuwe ontwikkelingen? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Lees bijvoorbeeld alles wat je moet weten over Android 12, het nieuwste besturingssysteem van Google (maar dan ‘gewoon’ voor je telefoon!).

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 16-08-2021