4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.881 reviews

De beste weer-apps: Top 5

Inspiratie

Je kent het vast: je staat op het punt om de deur uit te gaan en er barst een gigantische regenbui los. Gelukkig zijn er veel weerapps die regen én zon voor je kunnen voorspellen. In dit artikel vind je de beste gratis weerapps voor Android en iPhone.

1. Buienradar

Buienradar is verreweg de bekendste weerapp van Nederland. Omdat deze app door zo veel mensen wordt gebruikt, wordt hij dus ook regelmatig geüpdatet. Bovendien kun je ‘m naar eigen wens inrichten. Zo bekijk je niet alleen voorspellingen voor regen, maar ook voor UV-straling, temperatuur en zelfs voor het aantal muggen (!) in jouw regio. Je moet wel even door alle reclame heen prikken. Wil je daar vanaf, dan betaal je € 1,79 per jaar. Koopje, wat ons betreft.

Download Buienradar voor iOs / Buienradar voor Android

2. Weeronline

Ook Weeronline is een bekende naam van Nederlandse bodem. De app ziet er prachtig uit en de belangrijkste informatie, zoals de temperatuur, (14-daagse) weersverwachting en de buienradar zitten in de gratis versie. Voor € 3,49 per jaar kun je gebruik maken van de extra functies, zoals het inrichten van je thuisscherm, en ben je van alle reclame af.

Download Weeronline voor iOS / Weeronline voor Android

3. KNMI Weer

De KNMI app komt uit veel tests het beste uit de verf als het om de nauwkeurigheid van de voorspellingen gaat. Helaas is de gebruiksvriendelijkheid van deze weerapp aanzienlijk minder ten opzichte van bijvoorbeeld Buienradar en Weeronline. Je kunt bijvoorbeeld niet goed op de grafieken inzoomen, en de hoeveelheid neerslag wordt niet in millimeters, maar in percentages weergegeven. Ons advies? Gebruik hem als check bij een van de andere weerapps. Dan weet je zeker dat je tussen alle buien doorfietst!

Download KNMI Weer voor iOS /KNMI Weer voor Android

4. WeatherPro

WeaterPro is een gebruiksvriendelijke weerapp die je in één oogopslag het weer voor de komende 24 uur laat zien. De hoeveelheid advertenties is in de gratis versie wel hinderlijk. Voor € 0,99 per maand ben je er vanaf. Ook als je meer radarbeelden wil zien dan van de afgelopen anderhalf uur moet je bijbetalen. Of je dat het geld waar vindt is aan jou.

Download WeatherPro voor iOS / WeatherPro voor Android

5. Weer & Radar

Weer & Radar – voorheen bekend als ‘Wetterapp’ – is een minder bekende weerapp. Hij hoort wat ons betreft wel in de top 5, omdat hij je heel overzichtelijk het weer voor de komende 14 dagen laat zien. Je kunt in de gratis versie ook het weer van de afgelopen 24 uur, het weer per dagdeel en het weer voor de komende dagen bekijken. Voor meer details en om vervelende schermvullende advertenties te vermijden moet je € 0,99 (of € 6,99 per jaar) betalen.

Download Weer & Radar voor iOS / Weer & Radar voor Android

Meer weten?

Ga je de deur uit? Met de apps uit onze Verkeer-app Top 8 weet je zeker dat je niet alleen droog, maar ook snel je bestemming bereikt. Kijk ook eens naar de andere tips en tricks op Mobiel.nl. En wil je deze handige smartphonetips direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/28/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht