4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

Alles over iOS 15

Aankondigingen & Geruchten

De nieuwe iPhone 13-serie is uitgebracht. Deze telefoons gaan draaien op het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 15. Maar wat kan iOS 15 precies en wat is er nieuw? In dit artikel lees je alle informatie.

De belangrijkste nieuwe functies in iOS 15

Met iOS 15 worden er heel veel nieuwe functies geïntroduceerd, of bestaande functies verbeterd. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

FaceTime is toegankelijker

Breaking: ook Androidgebruikers kunnen voortaan FaceTime op hun smartphone gebruiken! Net als bij Zoom of Teams stuur je hen gewoon een linkje om in te bellen. Ook kun je nu je scherm delen met de mensen waarmee je belt én tijdens het bellen andere apps gebruiken (Netflix, bijvoorbeeld). Dit alles onder de naam ‘SharePlay’. Handig!

Superfocus

Moet je een middagje knallen? Dan zet je je iPhone normaal gesproken op Niet Storen. Dankzij Focus is dat niet meer nodig: met deze minder ‘strenge’ Niet Storen-modus kies je precies welke meldingen je wel of niet ontvangt - en van wie! Op werkmodus ben je bijvoorbeeld wel bereikbaar voor collega’s, maar niet voor je vrienden. Of je moeder.

Livetekst

Met Livetekst ‘leest’ je iPhone teksten van foto’s en afbeeldingen. Zo kun je direct vanaf een foto een nummer bellen, een e‑mail sturen of een adres opzoeken door in de foto op de gemarkeerde tekst te klikken. Voorlopig ondersteunt je iPhone 7 talen (Engels, Chinees, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en Spaans.) en Nederlands zit daar niet bij, dus daar moeten we nog even op wachten.

Verbeterde functies voor video

Videomakers opgelet! De prachtige Portretmodus, waarbij de achtergrond wordt vervaagd, is nu ook voor video beschikbaar. Daarnaast zijn er allerlei andere handige extra functies die jouw video’s nóg beter maken. Denk bijvoorbeeld aan Stemisolatie, waarmee achtergrond­geluid wordt onderdrukt en jouw stem luid en duidelijk doorkomt.

Upgrade, upgrade, upgrade

Met iOS 15 zijn, net als FaceTime, heel veel apps heel veel slimmer geworden. In Kaarten bijvoorbeeld krijg je nu nog meer details van de weg te zien, zoals zebrapaden en fietspaden. In de vernieuwde Weer-app zie je de belangrijkste gegevens weergegeven als in een infographic. En er zijn weerkaarten beschikbaar die onder andere de temperatuur en de neerslag weergeven. Buienradar, eat your heart out!

Meer tips

Benieuwd naar meer Apple-nieuws? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Lees bijvoorbeeld alles over de nieuwe iPhone 13-serie. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand handige artikelen per mail.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/15/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht