4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 52.166 reviews

Top 10 leuke en handige apps voor je smartphone

Slimme tips

Iedere dag verschijnen er tientallen nieuwe apps in de App Store en Play Store. Maar welke apps zijn nou echt de moeite waard om te downloaden? Wij maakten een overzicht van 10 leuke en handige apps die niet mogen ontbreken op jouw smartphone.

1. Too Good To Go

We gooien een derde van het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. Daar kunnen we met zijn allen iets aan doen, vinden de makers van de app ‘Too Good To Go’. Dit doe je door maaltijden te redden die anders door restaurants, traiteurs en bakkerijen weggegooid zouden worden. Door jouw adres te selecteren zie je meteen waar en wanneer je een maaltijdbox kan ophalen in jouw omgeving. Zo red je lekker eten én heb je voor een zacht prijsje een maaltijd op tafel.

Download Too Good To Go: Android / iOS

2. Stocard

Iedere keer hopeloos op zoek naar de juiste klantenkaart als de verkoper erom vraagt? Een overvolle portemonnee door alle pasjes van verschillende winkels? Stocard biedt de oplossing. In de app sla je gratis al je klantenkaarten digitaal op. Met de scanner maak je eenmalig een foto van je klantenkaart en voeg je hem binnen een paar seconde toe. Vanaf dat moment heb je ze altijd bij de hand. In de winkel pak je je smartphone erbij en laat je je scherm scannen voor een snellere transactie. Vanaf nu is het gedoe met pasjes verleden tijd.

Download Stocard: Android / iOS

3. Rent a Bob

Na een (iets te) gezellige borrel is het onverstandig om nog naar huis te rijden. De app Rent a Bob is je redding; met deze app laat je je veilig thuisbrengen door een chauffeur. Het grote voordeel is dat de bob jou met je eigen auto thuis thuisbrengt. Je hoeft dus niet de volgende ochtend de deur uit om je auto op te halen. Download de app en bestel jouw bob wanneer het nodig is via de app. De chauffeur arriveert op de afgesproken tijd op jouw locatie. Betalen kan via de app via iDeal of Creditcard. Houd er wel rekening mee dat Rent a Bob momenteel alleen actief is in de randstad (Omgeving Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam).

Download Rent a Bob: Android / iOS

4. Picnic

Picnic is een voordelige online supermarkt die je boodschappen gratis aan huis bezorgt. Ideaal als je een drukke week in het verschiet hebt en boodschappen doen eigenlijk niet in je agenda past. In de app selecteer je eenvoudig de boodschappen die je nodig hebt. Bestel je voor 22:00 uur, dan heb je de boodschappen de volgende dag al thuis. Werk je overdag? Dan kan je de boodschappen vaak ook 's avonds laten bezorgen. Afrekenen kan via iDEAL. Inmiddels rijden de elektrische autootjes van Picnic al rond in 70 plaatsen in Nederland en daar komen elke maand nieuwe steden bij. Bespaar jezelf tijd en gesjouw en probeer de gebruiksvriendelijke app van Picnic eens.

Download Picnic: Android / iOS

5. United Wardrobe

Heb je een mooi item in je kast hangen dat eigenlijk een tweede leven verdient? Of ben je juist op zoek naar dat unieke paar schoenen maar vind je de winkelprijs te hoog? Bespaar gemakkelijk geld en verdien een zakcentje met de koop en verkoop van tweedehands kleding, schoenen en accessoires via de app van United Wardrobe. Op deze modemarktplaats kan je ook zoeken en filteren op specifieke spullen, zodat je snel kunt vinden wat bij je past.

Download United Wardrobe: Android / iOS

6. Uber Eats

Denk je bij Uber alleen aan taxi’s, dan heb je het mis. Met de app van Uber Eats laat je je favoriete maaltijden van lokale restaurants en ketens thuisbezorgen. Of je nou trek hebt in pizza, burgers, sushi of burrito’s. Tijdens het bestellen zie je de verwachte bezorgtijd en na het bestellen kan je de status van je bestelling volgen. Je betaalt gemakkelijk via je Uber-account, waar je je creditcard aan kunt koppelen. Uber Eats zit over de hele wereld en op steeds meer plekken in Nederland. Ben je in het buitenland en heb je een keer zin in een gemakkelijke maaltijd? Ook dan kan je je favoriete eten laten bezorgen via de app.

Download Uber Eats: Android / iOS

7. Headspace

Een app die kan helpen om minder stress, meer concentratie en een betere nachtrust te krijgen in je drukke leven is Headspace. Deze app voor begeleide meditatie heeft al zo’n 8,5 miljoen gebruikers en is opgericht door een voormalige boeddhistische monnik. De eerste tien sessies van tien minuten zijn gratis. Daarna betaal je € 95,- per jaar. Tussen de sessies door krijg je uitleg over de ideeën achter mindfulness en hoe je kunt omgaan met afleiding, verveling en angst tijdens het mediteren. Word weer helemaal Zen dankzij Headspace!

Download Headspace: Android / iOS

8. IkPas

Is je alcoholgebruik de afgelopen maanden -ondanks goede voornemens- de spuigaten uitgelopen? IkPas helpt je om een maand de alcohol te laten staan en bewuster te worden van je alcoholgebruik. Je kunt jezelf met de app motiveren door badges te halen, bijvoorbeeld voor uit eten gaan zonder alcohol te drinken of een avond de BOB te zijn. Doorbreek je patroon waarbij je dagelijks of wekelijks drinkt en zie dat je je fitter gaat voelen. Ga jij de uitdaging aan?

Download IkPas: Android / iOS

9. Eventbrite

Blijf op de hoogte van leuke evenementen in jouw buurt. Met Eventbrite ontvang je persoonlijke aanbevelingen voor concerten, festivals, conferenties en andere evenementen. Zo weet je altijd wat er te doen is en hoef je niets leuks te missen. Heb je een leuke evenement gevonden? Dan kan je in de app ook meteen je tickets bemachtigen.

Download Eventbrite: Android / iOS

10. Waze

GPS, kaarten, verkeersinformatie en live navigatie in je broekzak. Zeg eerlijk: we kunnen niet meer zonder! Met de handige app ‘Waze’ ga je voorbereid van A naar B. Vooral op actuale verkeersinformatie scoort de app beter dan andere navigatie-apps. De app geeft snel alternatieve routes aan bij file of andere verkeershinder. Ook heeft Waze handige extra’s, zoals een overzicht van de actuele brandstofprijzen en waarschuwingen voor flitsers en trajectcontroles. De app houdt zelfs bij hoe hard je rijdt en of je te snel rijdt. Ben je te voet of op de fiets? Dan kan je beter een andere navigatie-app gebruiken. De app is namelijk helemaal afgestemd op automobilisten.

Download Waze: Android / iOS

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 3/18/2019

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht