4,7/5
Trustpilot 48.836 reviews

Alles over het Chinese smartphonemerk OPPO

Slimme tips

Wanneer je in een willekeurig Aziatisch land door de winkelstraten struint, merk je al snel dat OPPO een groot deel van het straatbeeld domineert als het om smartphones gaat. Het is zelfs de op vijf na grootste smartphonefabrikant wereldwijd. Heb jij een smartphone van het toonaangevende OPPO al eens overwogen?

Steeds populairder

De toestellen van OPPO zijn steeds meer in trek in Europa. En dat is niet onterecht. Met een OPPO geniet je namelijk van behoorlijk veel innovatieve snufjes tegen een scherpe prijs. OPPO is onderdeel van BKK Electronics. Het merk kreeg halverwege 2018 voor het eerst een plekje in de schappen van Mobiel.nl.

Scherpe prijs en indrukwekkende innovaties

Wat je van alle OPPO’s kan verwachten is behoorlijke specs tegen een relatief scherpe prijs. Het merk richt zich vooral op het middensegment en high end smartphones. De fabrikant heeft vaak nieuwe, eigenzinnige innovaties, die je terugziet in de nieuwste toestellen. Hierbij ligt de focus vooral op mobiele fotografietechnologie.

Ook snellaadtechnologie (Super VOOC) is een onderwerp waarmee OPPO zich onderscheidt van concurrenten. De smartphones van OPPO laad je namelijk extreem snel op. Sommige toestellen van het merk laad je in 10 minuten al voor 40 procent op. De OPPO Reno 4 Pro is zelfs binnen 35 minuten weer helemaal vol!

OPPO was er daarnaast als eerste bij met een automatisch schuifmechanisme voor de camera’s om het design volledig randloos te maken. En het bedrijf staat niet stil als het om innovaties gaat: de baas van OPPO onthulde een opvouwbare telefoon tijdens het Mobile World Congress 2019 in februari. Details over dit toestel zijn nog niet bekend, dus daarvoor moet je nog even geduld hebben.

Android met ColorOS

Smartphones van OPPO bedien je met het welbekende Android. Hier voegt OPPO zijn eigen laag aan toe: ‘ColorOS’. Hiermee geeft de fabrikant een uniek uiterlijk en extra functies aan de toestellen. Durf jij het aan om te ervaren hoe Android en ColorOS jouw smartphonegebruik nog makkelijker maken?


De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi wordt ook steeds populairder in Nederland. Ook benieuwd geworden naar dit merk? Lees alles over Xiaomi.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 14-03-2019