4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

Een app verwijderen of downloaden: zo moet het

Slimme tips

Van sport- en gezondheidsapps tot Netflix en Thuisbezorgd: met apps richt je jouw smartphone helemaal naar eigen wens in. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je een app verwijdert of een nieuwe op je telefoon installeert. In dit artikel lees je hoe het werkt. Aan het einde van dit artikel vind je ook een uitgebreide lijst met links naar de beste apps die jouw leven veel makkelijker maken!

App verwijderen iPhone

Wil je een app definitief van je iPhone of iPad verwijderen? Dat kan op twee manieren. De snelste is als volgt:

 1. Ga naar je thuisscherm en zoek de app op.
 2. Tik op de app en houd net zo lang ingedrukt tot de apps gaan bewegen.
 3. Tik op het kruisje rechtsboven om ‘m te verwijderen.
 4. Als 3D Touch is ingeschakeld kan het zijn dat je bij het indrukken een menu te zien krijgt. De bovenste optie (in het rood) is ‘Verwijderen’.

Verwijder je apps om opslagruimte te besparen? Dan kan het handig zijn om direct te zien hoeveel geheugen je wint met het verwijderen van een specifieke app. Dit doe je bij Instellingen:

 1. Tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘iPhone-opslag’.
 2. Hier vind je een lijst van geïnstalleerde apps. Je ziet ook meteen hoeveel geheugen elke app in beslag neemt. Zo kun je snel zien welke apps je moet verwijderen om ruimte te besparen.
 3. Tik dan op de app die je wil verwijderen, daarna op ‘Verwijder app’ en dan nogmaals op ‘Verwijder app’.

App verwijderen Samsung of Android

Elke Android-smartphone werkt net iets anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de menu-opties een iets andere naam hebben. Bij de meeste Android-toestellen echter, zoals die van Samsung, werkt het verwijderen van apps zo:

 1. Ga naar ‘Instellingen’.
 2. Tik op ‘Opslag en usb’ en ga vervolgens naar ‘Apps’.
 3. Hier krijg je een lijstje van alle apps die je op je telefoon hebt geïnstalleerd. Met het knopje rechtsboven sorteer je ze gemakkelijk op grootte.
 4. Tik dan op de app die je wil verwijderen en kies voor ‘Verwijder app’.

App downloaden iPhone

Nieuwe apps downloaden op je iPhone doe je altijd via de App Store-app. Apple stelt hele strenge eisen aan de makers, dus je weet zeker dat je veilige apps (en geen malware!) op je telefoon installeert.

 1. Open de App Store-app en zoek naar de app of game die je wil downloaden.
 2. Tik op de prijs aan de rechterkant of op de knop 'Download'. Zie je de knop 'Open'? Dan heb je de app al gekocht of gedownload.
 3. Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, dan is de app gratis. Er worden ook geen andere kosten in rekening gebracht, maar het kan wel zijn dat er in de app wordt gevraagd om aankopen te doen (bijvoorbeeld voor een volledige versie of bonussen bij een game).
 4. Heb je een app verwijderd en wil je ‘m weer terug? Zoek ‘m dan gewoon op in de app store. Apps die je eerder hebt gedownload kun je herkennen aan het wolkje dat op de plek van de prijs- of downloadknop staat. Tik erop om de app te downloaden. Is het een betaalde app? Dan hoef je niet opnieuw te betalen.

App downloaden Samsung of Android

Samsung of Android apps download je in de Google Play Store. Hier vind je allerlei soorten apps; van gratis tot betaald. Soms kun je op de website van een maker direct een app downloaden, maar downloaden via de Play Store is veiliger.

 1. Open de Google Play-app en zoek naar de app of game die je wil downloaden.
 2. Het beleid van Google (Android) staat bekend als iets minder streng als dat van Apple (iPhone). Wil je zeker weten dat een app betrouwbaar is? Kijk dan naar het aantal sterren en het aantal downloads. Bij ‘Reviews’ kun je ook de beoordelingen van andere gebruikers lezen.
 3. Overtuigd? Tik op ‘Installeren’. Is het een betaalde app, tik dan op de prijs.

Bonus: Beste apps

Ben je gek op sporten? Of gebruik je je telefoon vooral voor je administratie? Hieronder vind je een lijst met links naar apps die niet op je telefoon mogen ontbreken.

Meer tips

Wil je meer lezen over je smartphone? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over hoe je snel opslagruimte op je telefoon vrijmaakt. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikelen direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/7/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht